Erste liga Újpest

Szabad Kevint 14 mérkőzésre eltiltották

A jégkorong Erste Liga fegyelmi bizottsága pénteken 14 mérkőzésre eltiltotta Szabad Kevint, az Újpest játékosát, aki csütörtökön a Ferencváros elleni rangadón ütközött Berger Ákos játékvezetővel, és súlyos agyrázkódást okozott neki.

A fegyelmi határozat indoklása szerint Szabad Kevin a játékvezető pozícióját figyelmen kívül hagyva korcsolyázott, és hátulról lapocka magasságban ütközött vele a mérkőzés negyedik percében.

A játékos nem tett kísérletet az ütközés elkerülésére, mozgásán nem változtatott, nem kísérelt meg fékezni vagy irányt váltani. A közelgő ütközéskor vállával a játékvezető irányába mozdult, vele szándékosan ütközött.


    Berger Ákos az eset következtében a jégre került, ott ápolták hosszú percekig, majd mentővel kórházba szállították, ahonnan péntek reggel engedték haza.

A magyar szövetség honlapján elmondta, súlyos agyrázkódása van, de törést nem állapítottak meg nála, és a koponya CT-je is negatív lett.


    A fegyelmi határozat szerint a játékvezetővel való bármilyen kontaktusra nincs enyhítő körülmény.


    A 14 mérkőzéses eltiltást az UTE következő Erste Liga- és Magyar Kupa-mérkőzésein kell letölteni, a klubnak pedig 500 euró (179 ezer forint) pénzbüntetést kell fizetnie.


    A csütörtök esti rangadót hosszabbítás után a listavezető Ferencváros nyerte 3-2-re.

Most érkezett

 • Felvételek a gázvezeték robbantóról
  by Torrente on 2022.10.01. at 16:40

  Torrente felügyelő Az orosz hírszerzés birtokába jutott egy olyan felvétel, amit a Nautilus Verne kazohinai “mély tenger alatt járó” készített egy Zenit EM fényképezőgéppel a gázvezeték robbanás közvetlen közelében a The post Felvételek a gázvezeték robbantóról appeared first on Budapesti Magazin.

 • Már nem is burkolt az orosz propaganda
  by budapestinfo on 2022.10.01. at 16:29

  Arold Péter Akkor most azok számára, akik végkép nem fogják fel, hogy a Fidesz (Orbán) média miért nyíltan orosz párti, mellette kimondottan ukrán ellenes Európában annak ellenére, hogy EU és The post Már nem is burkolt az orosz propaganda appeared first on Budapesti Magazin.

 • Élőben lesz nézhető a VII. Nemzeti VERSeny döntője a Nemzeti Színházban
  by budapestinfo on 2022.10.01. at 14:58

  Élőben lesz nézhető a Nemzeti VERSeny döntője október második hétvégéjén a Nemzeti Színházban – közölte a Magyar Versmondók Egyesülete az MTI-vel.     Mint felidézik, megtörtént már, hogy a döntő megrendezése előtt The post Élőben lesz nézhető a VII. Nemzeti VERSeny döntője a Nemzeti Színházban appeared first on Budapesti Magazin.

Hozzászólok

hozzászólás lezárva.