Szabad Kevint 14 mérkőzésre eltiltották

A jégkorong Erste Liga fegyelmi bizottsága pénteken 14 mérkőzésre eltiltotta Szabad Kevint, az Újpest játékosát, aki csütörtökön a Ferencváros elleni rangadón ütközött Berger Ákos játékvezetővel, és súlyos agyrázkódást okozott neki.

A fegyelmi határozat indoklása szerint Szabad Kevin a játékvezető pozícióját figyelmen kívül hagyva korcsolyázott, és hátulról lapocka magasságban ütközött vele a mérkőzés negyedik percében.

A játékos nem tett kísérletet az ütközés elkerülésére, mozgásán nem változtatott, nem kísérelt meg fékezni vagy irányt váltani. A közelgő ütközéskor vállával a játékvezető irányába mozdult, vele szándékosan ütközött.


    Berger Ákos az eset következtében a jégre került, ott ápolták hosszú percekig, majd mentővel kórházba szállították, ahonnan péntek reggel engedték haza.

A magyar szövetség honlapján elmondta, súlyos agyrázkódása van, de törést nem állapítottak meg nála, és a koponya CT-je is negatív lett.


    A fegyelmi határozat szerint a játékvezetővel való bármilyen kontaktusra nincs enyhítő körülmény.


    A 14 mérkőzéses eltiltást az UTE következő Erste Liga- és Magyar Kupa-mérkőzésein kell letölteni, a klubnak pedig 500 euró (179 ezer forint) pénzbüntetést kell fizetnie.


    A csütörtök esti rangadót hosszabbítás után a listavezető Ferencváros nyerte 3-2-re.

Most érkezett

  • „Színes angol-magyar példamondatok” – Miért érdemes online nyelvet tanulni 2. rész
    by budapestinfo on 2024.04.25. at 10:29

    Molnár Bertalant, az angolozz.hu nyelvoktató portál tulajdonosát és vezető fejlesztőjét kérdeztük a „Színes angol-magyar példamondatok” című nyelvkönyvről, amely az első The post „Színes angol-magyar példamondatok” – Miért érdemes online nyelvet tanulni 2. rész appeared first on Budapest Magazin.

  • Miért jobb cserepalackos ásványvíz?
    by budapestinfo on 2024.04.24. at 09:36

    Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz. A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. The post Miért jobb cserepalackos ásványvíz? appeared first on Budapest Magazin.

  • Egy nem minden napi pillanat
    by budapestinfo on 2024.04.23. at 20:27

    Dolgok, melyeket emberek nagy része talán sosem láthat. A rák, mikor megválik a kinőt lakásától. Ez egy ilyen pillanat. A The post Egy nem minden napi pillanat appeared first on Budapest Magazin.

Megosztom