Szabad Kevint 14 mérkőzésre eltiltották

A jégkorong Erste Liga fegyelmi bizottsága pénteken 14 mérkőzésre eltiltotta Szabad Kevint, az Újpest játékosát, aki csütörtökön a Ferencváros elleni rangadón ütközött Berger Ákos játékvezetővel, és súlyos agyrázkódást okozott neki.

A fegyelmi határozat indoklása szerint Szabad Kevin a játékvezető pozícióját figyelmen kívül hagyva korcsolyázott, és hátulról lapocka magasságban ütközött vele a mérkőzés negyedik percében.

A játékos nem tett kísérletet az ütközés elkerülésére, mozgásán nem változtatott, nem kísérelt meg fékezni vagy irányt váltani. A közelgő ütközéskor vállával a játékvezető irányába mozdult, vele szándékosan ütközött.


    Berger Ákos az eset következtében a jégre került, ott ápolták hosszú percekig, majd mentővel kórházba szállították, ahonnan péntek reggel engedték haza.

A magyar szövetség honlapján elmondta, súlyos agyrázkódása van, de törést nem állapítottak meg nála, és a koponya CT-je is negatív lett.


    A fegyelmi határozat szerint a játékvezetővel való bármilyen kontaktusra nincs enyhítő körülmény.


    A 14 mérkőzéses eltiltást az UTE következő Erste Liga- és Magyar Kupa-mérkőzésein kell letölteni, a klubnak pedig 500 euró (179 ezer forint) pénzbüntetést kell fizetnie.


    A csütörtök esti rangadót hosszabbítás után a listavezető Ferencváros nyerte 3-2-re.

Most érkezett

 • Elbúcsúzott Kabos, a tűzvizsgáló kutya
  by budapestinfo on 2023.09.20. at 19:49

  Kabos, a drótszőrű magyar vizsla, 2013-ban született és nyolchetes korában került a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Mentőkutyás Szolgálat szolgálatvezetőjéhez, Leczki Sarolta The post Elbúcsúzott Kabos, a tűzvizsgáló kutya appeared first on Budapesti magazin.

 • Az Ősz beköszöntése: teraszok fedése a kényelemért
  by budapestinfo on 2023.09.20. at 14:51

  Az ősz beköszöntése nem csak a hűvösebb időjárást és a lehulló leveleket hozza magával, hanem azt is, hogy kevesebb időt The post Az Ősz beköszöntése: teraszok fedése a kényelemért appeared first on Budapesti magazin.

 • Előnyben a pszichopaták!
  by budapestinfo on 2023.09.12. at 16:56

  Gondolta volna, hogy a pszichopaták nem csak a bűnügyi filmek világában léteznek, hanem közöttünk, a mindennapi életben is? Egyes kutatások The post Előnyben a pszichopaták! appeared first on Budapesti magazin.