•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A BKK munkatársai – a tavaszihoz hasonlóan – maszkosztással segítik a maszkviselési hajlandóság mutatóinak további növelését. A főváros öt forgalmas metróállomásán egyszer használatos orvosi szájmaszkot osztanak szeptember 15-étől, keddtől.

Újra megközelíti a 100 százalékot a maszkviselési hajlandóság a budapesti közösségi közlekedés járművein köszönhetően a közelmúltban szigorított ellenőrzésnek, melynek részeként az utazásból való kizárás mellett már pótdíjazhatják is az ellenőrök, aki nem, vagy nem helyesen visel maszkot a megállókban és a járatokon. A BKK célja ugyanakkor nem a pótdíjazás, hanem a koronavírus-fertőzés továbbterjedésének megelőzése, lassítása. Ezért a közlekedési szolgáltató munkatársai a következő napokban újra maszkot osztanak az utazóközönség számára öt fővárosi csomópontban. Tavasszal, a kötelező maszkviselésről szóló szabály bevezetésekor a BKK már több mint 60 ezer maszkot osztott szét a fővárosban közlekedők között.

Egyszer használatos orvosi szájmaszkot osztanak ki a BKK munkatársai 2020. szeptember 15-étől, keddtől Budapest öt forgalmas metróállomásán:

–        a Deák Ferenc téren,

–        a Kálvin téren,

–        Kelenföld vasútállomásnál,

–        a Keleti pályaudvarnál, valamint

–        a Széll Kálmán téren.

„A fővárosi közösségi közlekedésben szeptember 10-e óta szigorúbban ellenőrizzük, hogy az ügyfelek betartják-e az április vége óta érvényben lévő, kötelező maszkviselési szabályt. Ellenőreink közterület-felügyelőkkel megerősített csapatban járják a város mintegy háromszáz vonalát, és most már nemcsak figyelmeztetik az utasokat az előírások betartására, hanem, ha szükséges, pótdíjazhatják is azt, aki a szabályokat kikerülve nem tartja be az egészségvédelmi intézkedéseket. Örömhír, hogy az utasok együttműködőek: nemcsak, hogy újra megközelíti a 100 százalékot a maszkviselési hajlandóság, de a mai napig egyetlen utast sem kellett pótdíjazni, elég volt, ha kollégáink udvariasan figyelmeztették őket az előírásokra. A szigorítás célja nem is a pótdíjbevételek növelése, hanem az, hogy minél többen tartsák be a saját és utastáraik egészségének megóvásához szükséges intézkedéseket. Ezért döntöttünk úgy, hogy a következő napokban újra maszkot osztunk a budapestieknek”

– mondta el az elmúlt napok tapasztalatairól és keddtől kezdődő maszkosztásról Borsi Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ szóvivője.

A maszkviselés szigorúbb ellenőrzésének – amelyet a BKK a fővárosi operatív törzs szeptember 8-ai döntésének megfelelően rendelt el – részeként szeptember 10-e óta a BKK ellenőrei a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatóságának munkatársaival együtt ellenőrzik az utazási feltételek betartását a megállóhelyeken és a járműveken. Az új szabály szerint aki nem, vagy nem szabályosan viseli a maszkot, azt nemcsak kizárhatják az utazásból, de pótdíjazhatják is, amelynek összege a helyszínen vagy 2 napon belül a BKK ügyfélközpontjainak egyikében kiegyenlítve 8000 forint, utólag, csekken befizetve pedig 16000 forint. A fokozott ellenőrzés a jövőben is folytatódik.

Budapesti Közlekedési Központ

Ezt is olvassa el!
A II. kerületben folyó munkálatok

Akadémia parkoló átépítése - folyamatban - várható befejezés: november 2.

Már megint Japán

Egyelőre csak a Toyota tesztpályáján repülhetett

Jöhetnek a bringasztrádák Budapestre – a BKK fejlesztési javaslatai az élhetőbb fővárosért

A gyaloglásra-kerékpározásra való nyitottság nagy lehetőség, amit még nem használunk ki eléggé

Van még mit tanulni

A közlekedésrendészet elővette a kerékpárosokat is.

A főváros újratervezi a Csömöri úti felüljáró felújítását, egy évet csúszik a munka

Újratervezés miatt egy évet csúszik a Csömöri út - Drégelyvár utcai közúti felüljáró felújítása

Sűrűbben indított járatokkal készül a BKK a csütörtöki Szuperkupára

Fontos tudni, hogy a járműveken és a megállóhelyeken továbbra is kötelező a maszkviselés

Wintermantel: Emberkisérlet Budapesten

A politikus Karácsony Gergely főpolgármester a Nagykörút új forgalmi rendjéről szóló hétfői bejelentésére reagált.

Nincs maszk, nincs tömegközlekedés

Szeptember 15-től kizárhatók az utazásból azok, akik nem hordanak az orrukat és szájukat eltakaró maszkot, kendőt vagy sálat. (adsbygoogle = Tovább

Döntött a Közgyűlés a bringasávokról

A biciklisávokról, és a Nagykörút jövőjéről

0 0 vote
Article Rating

Ha érdekesnek találtad, írd meg véleményed

Subscribe
Visszajelzés

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments