•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Több mint ötmilliárd forintos vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség egy webáruház beszállítói ellen, akik fiktív cégek beiktatásával csalták el az adót – tájékoztatta a fővárosi főügyész csütörtökön az MTI-t.

  

Ibolya Tibor közleménye szerint egy nagy forgalmú webáruházat üzemeltető cégnél beszerzést és értékesítést koordináló képviselőként dolgozó férfi költségvetési csalás elkövetésére specializálódott szervezett bűnelkövetői csoportokkal állapodott meg. Ezek belföldi és külföldi cégekből álló, többszintű láncolatokat működtettek, és a bűnös kapcsolatért cserébe vesztegetési pénzt fizettek a férfinak.
A cégláncolatok az Európai Unióból szereztek be árut, elsődlegesen műszaki cikkeket, amelyeket aztán belföldön értékesítettek, de az általános forgalmi adót fizetését jogellenes manőverekkel elkerülték. A cégláncolatokban részt vevő társaságok az adóbevallási kötelezettségüknek nem tettek eleget vagy valótlan adatokkal nyújtották be bevallásaikat. A cégeket strómanok, többségében külhoni magyarok nevére jegyeztették be, akik végrehajtható vagyonnal nem rendelkeztek, a cégalapítással vagy átruházással kapcsolatos iratokat kizárólag pénzért írták alá – írta.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2017 novemberében “megszakította a szervezett bűnelkövetést”. A Fővárosi Főügyészség bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt 42 ember ellen emelt vádat a Fővárosi Törvényszéken, és közülük több mint húsz vádlottra fegyházbüntetés kiszabását indítványozta – olvasható a főügyész közleményében.
Ibolya Tibor azt is írta, az általa meg nem nevezett webáruházat működtető cég vezetői nem tudtak arról, hogy egyes beszállítói valótlan tartalmú számlákat állítanak ki és az áfát a cégláncolatokhoz tartozó egyik cég sem fizeti meg.
A Mall.hu 2017 novemberében az MTI-vel azt közölte, hogy telephelyét – egy munkavállalójuk tevékenysége miatt – a NAV és a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai ellenőrzik, és az ellenőrzés idejére zárolták a webáruház magyarországi raktárát.

Ezt is olvassa el!
Lakbérindexet dolgozott ki a KSH és az ingatlan.com

A kutatási együttműködés egy éve tart, az adatok folyamatos kiértékelését követően a két szervezet csütörtökön hozta először nyilvánosságra a lakbérindexet

A Magyar Posta közleményében tudata, hogy jól bevásárolt

A lépés szervesen illeszkedik a Takarék Csoport szervezeti-szerkezeti átalakításába

Áfamentes lesz az új otthon CSOK-kal !

A kormány a családtámogatási program részeként új intézkedést hirdetett ki

Töretlen a csok népszerűsége

Töretlen a csok népszerűsége, a kifizetések a koronavírus-járvány ellenére megduplázódtak

Álláskeresőknek, kisvállalkozásoknak nyújt segítséget a Fővárosi Önkormányzat

A Fővárosi Önkormányzat vállalta, hogy kibővíti a Fővárosi Álláskeresési Irodát

A kormány dupláz

A Gazdaságvédelmi Akcióterv fő célja a munkahelyek megvédése.

Érdekes módja egy felhívásnak

Péter vagyok, vállalkozó.

Belvárosi ingatlanok: lehet 1 millió forint egy négyzetméter?

Megtudhatjuk, hogy az 1944 előtt épült bérházakat mennyire éri meg felújítani

0 0 vote
Article Rating

Ha érdekesnek találtad, írd meg véleményed

Subscribe
Visszajelzés

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments