A megmosott, meghámozott padlizsánt vékony szeletekre vágjuk és egy főzőedényben a vágott vöröshagymával együtt margarinon, fedő alatt puhára pároljuk. A felpuhult zöldségfélét főzőkanállal vagy turmixgéppel péppé törjük, majd hozzá keverjük a letisztított apróra összevágott keményre főtt tojást és az ízesítőket. Jól kikeverjük és tálalás ellőtt legalább egy órára hűtőbe tesszük.
Nekem pirítóssal ízlik a legjobban.
Energiaérték: 424 Kj /101 kcal) fehérje:3,9 g, zsír 6,7 g, szénhidrát 6,2 g.
Az adag 1 főre
100g. tisztított padlizsán
1 tojás
1 gerezd fokhagyma
1 kisebb fej vöröshagyma
őrölt fehér bors, mustár, só, citrom, rozmaring
Még több receptért nézz körbe itt
Ez is érdekes lehet
Harry Houdiniszeptember 29, 2023
Mi az a LED-csillagos égbolt?szeptember 27, 2023
Elbúcsúzott Kabos, a tűzvizsgáló kutyaszeptember 20, 2023
Az Ősz beköszöntése: teraszok fedése a kénye...szeptember 20, 2023
Előnyben a pszichopaták!szeptember 12, 2023
A Terasz árnyékoló: Stílus és kényelem a sza...szeptember 11, 2023
Halálos baleset a börgöndi repülőnaponszeptember 10, 2023
6789-ik variációszeptember 5, 2023
Közlekedési javaslatok az Atlétikai-VB alattaugusztus 18, 2023
Karácsony kiállt a Tabán védelméértaugusztus 18, 2023
Fedezd fel a Néprajzi Múzeum kiállításait au...augusztus 13, 2023
Nem adták fel, meglett a tettesaugusztus 13, 2023