A megmosott, meghámozott padlizsánt vékony szeletekre vágjuk és egy főzőedényben a vágott vöröshagymával együtt margarinon, fedő alatt puhára pároljuk. A felpuhult zöldségfélét főzőkanállal vagy turmixgéppel péppé törjük, majd hozzá keverjük a letisztított apróra összevágott keményre főtt tojást és az ízesítőket. Jól kikeverjük és tálalás ellőtt legalább egy órára hűtőbe tesszük.
Nekem pirítóssal ízlik a legjobban.
Energiaérték: 424 Kj /101 kcal) fehérje:3,9 g, zsír 6,7 g, szénhidrát 6,2 g.
Az adag 1 főre
100g. tisztított padlizsán
1 tojás
1 gerezd fokhagyma
1 kisebb fej vöröshagyma
őrölt fehér bors, mustár, só, citrom, rozmaring
Még több receptért nézz körbe itt
További híreink
Ökölvívás - megalakult a Magyar Pusztakezes ...november 5, 2024
Életmód
A télen is használható fémvázas pergolák elő...október 4, 2024
Életmód
Létezik még pásztorvilág Magyarországon, és ...szeptember 23, 2024
Életmód
Hogyan segíthet egy személyi edző az egészsé...szeptember 16, 2024
Életmód
A hely, ahol a „slow food” kifejezést komoly...július 23, 2024
Életmód
Nemzetközi kongresszus az MVM Dome-ban és a ...július 7, 2024
Életmód
Hasznos tanácsok a bankkártyádhozjúnius 19, 2024
Életmód
Csalódás kizárva: a Zazie Bisztró & Bar ...május 16, 2024
Életmód
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágeremájus 10, 2024
Életmód
Nemzetközi építészeti díjat nyert a BigSEE A...május 9, 2024
Életmód
„Színes angol-magyar példamondatok” - Miért ...április 25, 2024
Életmód
Miért érdemes online úton nyelvet tanulni? -...április 17, 2024
Életmód