Így készítsd a padlizsán pástétomot

Megosztom

A megmosott, meghámozott padlizsánt vékony szeletekre vágjuk és egy főzőedényben a vágott vöröshagymával együtt margarinon, fedő alatt puhára pároljuk. A felpuhult zöldségfélét főzőkanállal vagy turmixgéppel péppé törjük, majd hozzá keverjük a letisztított apróra összevágott keményre főtt tojást és az ízesítőket. Jól kikeverjük és tálalás ellőtt legalább egy órára hűtőbe tesszük.
Nekem pirítóssal ízlik a legjobban.
Energiaérték: 424 Kj /101 kcal) fehérje:3,9 g, zsír 6,7 g, szénhidrát 6,2 g.

Az adag 1 főre
100g. tisztított padlizsán
1 tojás
1 gerezd fokhagyma
1 kisebb fej vöröshagyma
őrölt fehér bors, mustár, só, citrom, rozmaring

Még több receptért nézz körbe itt


Megosztom