Az ifjúság ellenáll

Arold Péter

A Szinművészetisek barikádot emeltek egyetemül elé, hogy Vidnyánszky nem tehesse be a lábát az épületbe. A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói a hétfő esti demonstrációt követően foglalták el az intézmény Vas utcai épületét, és emeltek blokádot.



Utoljára az ifjúság részéről  az internetadó kivetésekor mozdult meg a tömeg és ennek következtében a kormány meghátrált. Nem vezették be. Most az egyetemisták Vidnyánszky ellen tüntetnek, féltve a színészi szabadságot és az egyetemi oktatást. Az ellenzéki Facebook csoportok „hangosan” követelik, hogy az ellenzéki pártok álljanak be az egyetemisták mögé. Én nem írom, és nem mondom.

Az utóbbi években az ellenzék gyakorlatilag semmi mást nem tett, mint a parlamentben kiabálva, ellenkezve hadakozott, és esetleg ha az ifjúság fellépett egy neki nem tetsző rendelet ellen, azonnal szimpátiájukról biztosították őket.

Mikor történhet meg az, hogy maga az ellenzéki pártok szerveznek egy olyan demonstrációt, hangsúlyozom a demonstráció békés jellegét, ami mellé odaáll az ifjúság, odaáll a nemzet ellenzéki része?

Mondjuk egyenlőre még nem olvastam sehol, hogy a DK, vagy akár az MSZP erőteljes vélemény alkotott volna a kialakult helyzetről, csak gyenge fuvallatokkal legyezik a kormányt, vagy meggondolatlan posztokkal tömik tele a Facebook profiljukat ezzel lőteret kínálva a kormányoldali média számára. Persze azok sem állnak a helyzet magaslatán, ugyanis bizonyos szavakat nem értelmeznek illetve beleteszik egyes baloldali képviselők szájába, miközben az el sem hangzott.

Száz szónak is egy a vége. Amíg nincs erkölcsös és elismert ellenzék, inkább ne álljanak be senki mögé.

Megosztom
  Ad le a voksod!