•  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

A Központi Nyomozó Főügyészség bűnszervezetben elkövetett korrupciós bűncselekmények miatt 2014. augusztus 21-én nyújtott be vádiratot Vizoviczki László és 21 társa ellen a Fővárosi Törvényszéken.
A Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa 2020. június 16-án kelt végzésével – ügyészi indítványra – elrendelte az egyik volt alezredes vádlott letartóztatását.

A volt rendőr alezredes vádlott és védője a végzés ellen fellebbezést jelentett be.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a védelmi fellebbezéseket nem találta alaposnak. Egyetértett a fellebbviteli főügyészség az elsőfokú bíróság végzésében foglalt indokokkal, mely szerint megalapozottan tartani lehet attól, hogy a volt rendőr alezredes vádlott megszökne, elrejtőzne, a bizonyítást megnehezítené, meghiúsítaná, illetve újabb hasonló bűncselekményt követne el, ezért a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelése volt indokolt.

A Központi Nyomozó Főügyészség bűnszervezetben elkövetett korrupciós bűncselekmények miatt 2014. augusztus 21-én nyújtott be vádiratot V. László és 21 társa ellen a Fővárosi Törvényszéken.

A felmerült tények szerint, az egyik volt rendőr alezredes vádlott pénzt ajánlott fel vádlott társának, aki korábban a kollégája volt, hogy vállalja magára a terhükre rótt bűncselekmények elkövetését azért, hogy ezáltal ő mentesüljön a büntetőjogi felelősségre vonás alól. Emellett a volt rendőr alezredes vádlott a bejelentett lakcíméről több mint kilenc hónapja elköltözött, amit a büntetőeljárási törvény kötelező rendelkezése ellenére nem jelentett be a bíróságnak, és ez idő alatt az ingatlanjait folyamatosan értékesítette.

A volt rendőr alezredes vádlott esetében a halmazati és a bűnszervezetre vonatkozó szabályok miatt kiszabható szabadságvesztés középmértéke tizenöt év.

A Fővárosi Törvényszék a 2020. június 16-án tartott tárgyaláson az írásban benyújtott ügyészi indítvánnyal egyezően megállapította, hogy mindezek alapján a volt rendőr alezredes vádlott esetében megalapozottan tartani lehet attól, hogy megszökne, elrejtőzne, a bizonyítást megnehezítené, meghiúsítaná és újabb hasonló bűncselekményt követne el, ezért a vádlott letartóztatását az ügydöntő határozat kihirdetéséig elrendelte.

Ezt is olvashatja
További razziák Budapesten

További összehangolt razziák a belvárosban

Lezárták a nyomozást

Lezárták a Harmat utcai gyilkosság nyomozását

Lezárták a gyilkossági nyomozást

A három férfit gyanúsítanak az ügyben.

Elkapták a kőbányai fosztogatót

A kőbányai rendőrök felismerték és elfogták azt a férfit, aki kirabolt két járókelőt a X. kerületben. A rendelkezésre álló adatok Tovább

Lenyúlták a bankszámláját

A páros munkáját a banki ügyintézőn kívül még két férfi - H. János és F. László - segítette

Gyermekprostitúció Budapesten

A BRFK Életvédelmi Osztály nyomozói egy életveszélyt okozó testi sértés ügyében folytattak nyomozást, amikor olyan információk merültek fel, hogy az Tovább

Gyíkosság Csepelen?

Holtan találtak egy férfit egy csepeli házban

Unokázós csalót fogtak a XII. kerületben

A BRFK nyomozói a 84 éves sértettnek hiánytalanul visszaadták a pénzét.

Varázsdohányt árultak a Bosnyákon

Arold Péter A térfigyelő központban figyeltek fel arra a nőre, aki a gyanú szerint varázsdohányt adott el több fogyasztónak a Tovább

0 0 vote
Article Rating

Ha érdekesnek találtad, írd meg véleményed

Subscribe
Visszajelzés

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments