•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Arold Péter

Nos az a pálya, hogy koronavírus ide, vagy oda, beszakadt a Lánchíd burkolata egy személy gépkocsi egyik kereke alatt. A police.hu információja szerint személyi sérülés nem történt és a forgalmat újra indították.

Több éve tervezik már a híd rekonstrukcióját, de pénz még nincs rá. Legalább is nincs meg az összes.

  

A Fővárosi Önkormányzat már Tarlós ideje alatt tervezte a rendbetételét, de a terveken kívül egyéb munkára még nem futotta. Karácsony is írogatott a Facebook oldalán még januárban, hogy nem halogatható, de érdemi lépés nem történt azon kívül, hogy kitiltották az 5 tonnánál nehezebb járműveket, kivéve a BKK járatait.

 

Mozgalmasan indul az év, jól van ez így, vegyük is sorba a napirenden lévő budapesti ügyeket:

Lánchíd: része az…

Közzétette: Karácsony Gergely – 2020. január 3., péntek

Szó esett már az esetleges kiszélesítéséről, hiszen Széchenyi nem arra a jármű-forgalomra tervezte, amire most használják, de a híd építési adottsága miatt ez drága lenne.

Májusba Fürjes Balázs biztosította a kormány részéről a 6 milliárdos segítséget, amit még Tarlósnak ígértek.

Biztosítja a kormány a Lánchíd felújítására még Tarlós István főpolgármesternek megígért hatmilliárd forintot – közölte a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Fürjes Balázs emlékeztetett: soron kívüli tájékoztatást kért Karácsony Gergely főpolgármestertől a Lánchíd felújításáról, tekintettel arra is, hogy a főpolgármester néhány hónapja még a híd kritikus állapota miatt halaszthatatlannak minősítette a hídfelújítást, csütörtökön viszont azt írta Facebook-oldalán, hogy a beruházást bizonytalan időre elhalasztják.
A Karácsony Gergely által készíttetett és a kormánynak a főpolgármester által személyesen átadott szakvélemény szerint a Lánchíd felújítása nem halasztható, mert a híd nagyon rossz állapotban van, teherbírásával komoly problémák vannak, és a felújítás halasztása drasztikusan növelheti a költségeket – mondta az államtitkár, hozzátéve, hogy azt szeretnék tudni, azóta mi változott, ugyanabban a kérdésben miért mond gyökeresen mást a főpolgármester, mint fél évvel ezelőtt.
Közölte, hogy az elmúlt félévben semmilyen tájékoztatást nem kaptak a Lánchíd felújításáról a Fővárostól, a levélre sem kapott még hivatalos választ, de bízik abban, hogy az megérkezik majd és személyesen is meg tudják beszélni a kérdéseket.
A kormány képviselői állnak rendelkezésre, szeretnének segíteni, a kialakult helyzetet ugyanis tisztázni kell, mert a kérdés a közlekedők biztonsága és a “Városháza szavahihetősége” miatt is nagyon fontos – hangsúlyozta Fürjes Balázs.

A labdadobálózás megy a híd állapota romlik. Talán majd egyszer.

további részletekért kattintson az index.hu helyi beszámolójára. Képeket is talál

Ezt is olvassa el!
Belvárosi Művészeti Napok 10 alkalommal

Belvárosi Művészeti Napok 2020 szeptember 23-26 Minden program ingyenes.

Wintermantel: Emberkisérlet Budapesten

A politikus Karácsony Gergely főpolgármester a Nagykörút új forgalmi rendjéről szóló hétfői bejelentésére reagált.

Márciustól kilőve a Ferenciek tere

Arany János utca és a Ferenciek tere felújítás

Döntött a Közgyűlés a bringasávokról

A biciklisávokról, és a Nagykörút jövőjéről

Lezárják az Erzsébet hidat

Lezárják a forgalom elől az Erzsébet hidat november 17-ről 18-ra, vasárnapról hétfőre virradóra éjfél és hajnali 4 óra között, mert Tovább

Már megint Japán

Egyelőre csak a Toyota tesztpályáján repülhetett

Kukába bújt a sorozatbetörő

Egy kismama is segített

Van még mit tanulni

A közlekedésrendészet elővette a kerékpárosokat is.

Újra maszkosztás a közlekedőknek

Újra megközelíti a 100 százalékot a maszkviselési hajlandóság a budapesti közösségi közlekedés járművein

Ha érdekesnek találtad, írd meg véleményed

Comments are closed.