•  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Arold Péter

Nos az a pálya, hogy koronavírus ide, vagy oda, beszakadt a Lánchíd burkolata egy személy gépkocsi egyik kereke alatt. A police.hu információja szerint személyi sérülés nem történt és a forgalmat újra indították.

Több éve tervezik már a híd rekonstrukcióját, de pénz még nincs rá. Legalább is nincs meg az összes.

  

A Fővárosi Önkormányzat már Tarlós ideje alatt tervezte a rendbetételét, de a terveken kívül egyéb munkára még nem futotta. Karácsony is írogatott a Facebook oldalán még januárban, hogy nem halogatható, de érdemi lépés nem történt azon kívül, hogy kitiltották az 5 tonnánál nehezebb járműveket, kivéve a BKK járatait.

 

Mozgalmasan indul az év, jól van ez így, vegyük is sorba a napirenden lévő budapesti ügyeket:

Lánchíd: része az…

Közzétette: Karácsony Gergely – 2020. január 3., péntek

Szó esett már az esetleges kiszélesítéséről, hiszen Széchenyi nem arra a jármű-forgalomra tervezte, amire most használják, de a híd építési adottsága miatt ez drága lenne.

Májusba Fürjes Balázs biztosította a kormány részéről a 6 milliárdos segítséget, amit még Tarlósnak ígértek.

Biztosítja a kormány a Lánchíd felújítására még Tarlós István főpolgármesternek megígért hatmilliárd forintot – közölte a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Fürjes Balázs emlékeztetett: soron kívüli tájékoztatást kért Karácsony Gergely főpolgármestertől a Lánchíd felújításáról, tekintettel arra is, hogy a főpolgármester néhány hónapja még a híd kritikus állapota miatt halaszthatatlannak minősítette a hídfelújítást, csütörtökön viszont azt írta Facebook-oldalán, hogy a beruházást bizonytalan időre elhalasztják.
A Karácsony Gergely által készíttetett és a kormánynak a főpolgármester által személyesen átadott szakvélemény szerint a Lánchíd felújítása nem halasztható, mert a híd nagyon rossz állapotban van, teherbírásával komoly problémák vannak, és a felújítás halasztása drasztikusan növelheti a költségeket – mondta az államtitkár, hozzátéve, hogy azt szeretnék tudni, azóta mi változott, ugyanabban a kérdésben miért mond gyökeresen mást a főpolgármester, mint fél évvel ezelőtt.
Közölte, hogy az elmúlt félévben semmilyen tájékoztatást nem kaptak a Lánchíd felújításáról a Fővárostól, a levélre sem kapott még hivatalos választ, de bízik abban, hogy az megérkezik majd és személyesen is meg tudják beszélni a kérdéseket.
A kormány képviselői állnak rendelkezésre, szeretnének segíteni, a kialakult helyzetet ugyanis tisztázni kell, mert a kérdés a közlekedők biztonsága és a “Városháza szavahihetősége” miatt is nagyon fontos – hangsúlyozta Fürjes Balázs.

A labdadobálózás megy a híd állapota romlik. Talán majd egyszer.

további részletekért kattintson az index.hu helyi beszámolójára. Képeket is talál

Ezt is olvashatja
Márciustól kilőve a Ferenciek tere

Arany János utca és a Ferenciek tere felújítás

Pünkösdi közlekedés

Az M3-as metró a két ünnepnapon a Nagyvárad tér és Újpest-központ között közlekedik

Felmentették a BKK vezérigazgatóját.

A tegnapi napon Karácsony Gergely felmentette dr. Varga Ivettet, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatóját.

Kukába bújt a sorozatbetörő

Egy kismama is segített

Több kaller lesz a buszokon

Kevesebb lesz a bliccelő

Lezárják az Erzsébet hidat

Lezárják a forgalom elől az Erzsébet hidat november 17-ről 18-ra, vasárnapról hétfőre virradóra éjfél és hajnali 4 óra között, mert Tovább

A parkolásról és a sebességkorlátról

Egységes szemléletben készült új parkolási rendszerre van szükség

Teljesen megújul jövőre a MOL Bubi

Egyszerűbb bérlés, könnyebb hajtás

Ha érdekesnek találtad, írd meg véleményed

Comments are closed.