•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Arold Péter

Az eset még februárban történt és az index.hu is beszámolt róla. Egy 2 éves kisgyermek hiányos ruházatban, egyedül kószált agy forgalmas főút mellett.

Az Index megkereste akkor a rendőrséget, ahonnan azt a választ kaptuk, a gyerek apja önként ment be a rendőrségre, miután a környéken lévő szemtanúktól megtudta, hogy a fiát bevitték a rendőrségre. Az apát kiskorú veszélyeztetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, a rendőrség büntetőeljárást indított az ügyben.
Az ügyészségi vizsgálat a következőkre jutott.

A nem kellően gondos, és otthon leittasodó férfi ellen kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség.

A vádirat szerint a vádlott – a 43 éves családapa – 2020. február 18-án, a délutáni órákban XXIII. kerületi otthonában tartózkodott a felügyelete alatt álló három kiskorú gyermekkel. A férfi ittas állapotban került, és a lakáshoz tartozó társasházi udvaron dohányzott. Mivel nem figyelt eléggé, így a kétéves gyermeke – nem megfelelő ruhában és cipő nélkül – kiment a lakásból, és a közös udvarról. A kiskorú átkelt egy szerviz úton és a helyiérdekű vasút pályáján, majd a Grassalkovich út melletti útpadkán egy autós észlelte és a gyermek segítségére sietett. A vádlott nem kellően gondos magatartásával a szülői felügyeleti jogából adódó kötelességét súlyosan megszegte, mellyel kiskorú gyermekét veszélyeztette.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a férfival szemben kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság előtt. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság – a bűncselekményt beismerő és megbánó – vádlottal szemben szabjon ki végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést.

A kerületi ügyészség – mivel annak törvényi feltételei fennállnak, és az a járványhelyzetre figyelemmel különösen is indokolt – indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás tartása nélkül, büntetővégzésben határozzon az ügyben.

Ezt is olvassa el!
Gyermekprostitúció Budapesten

A BRFK Életvédelmi Osztály nyomozói egy életveszélyt okozó testi sértés ügyében folytattak nyomozást, amikor olyan információk merültek fel, hogy az Tovább

Varázsdohányt árultak a Bosnyákon

Arold Péter A térfigyelő központban figyeltek fel arra a nőre, aki a gyanú szerint varázsdohányt adott el több fogyasztónak a Tovább

Lenyúlták a bankszámláját

A páros munkáját a banki ügyintézőn kívül még két férfi - H. János és F. László - segítette

Rendőr alezredesen kattant a bilincs

A felmerült tények szerint, az egyik volt rendőr alezredes vádlott pénzt ajánlott fel vádlott társának

Gyíkosság Csepelen?

Holtan találtak egy férfit egy csepeli házban

Buszról lopott laptoppot

A pesterzsébeti rendőrök keresik a feltételezett elkövetőt.

HÉV karbantartás Soroksár

Rövidített útvonalon, Soroksár, Hősök tere és Tököl / Ráckeve között közlekedik a H6-os HÉV,

Lezárták a gyilkossági nyomozást

A három férfit gyanúsítanak az ügyben.

Négy Jobbikos hagyta ott pártját

Négy Jobbikos képviselő is faképnél hagyta a pártját. Erről Dr Staudt Csaba számolt be Facebook oldalán.  Közülük az egyik saját maga, Tovább

Ha érdekesnek találtad, írd meg véleményed

Comments are closed.