•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Az alapvető élelmiszereket és gyógyszereket eljuttatják hozzájuk, ha otthon maradnak. A kapcsolódó kérelem INNEN tölthető le.

A koronavírus minden létező kutatás és eddigi tapasztalat szerint kiemelt veszélyt jelent az idősek számára. A kormány és az önkormányzat is arra kéri a 70 évesnél idősebb embereket, hogy amennyire csak lehet, maradjanak otthonaikban, kerüljék, hogy közösségbe, tömegbe menjenek.

A jogszabályok értelmében a 70 éven felüli személyek ellátásáról mindenekelőtt családtagjaik kötelesek gondoskodni. Erre azonban számos esetben nincs lehetőség. Erre tekintettel a IV. kerületi önkormányzat vállalja, hogy gondoskodik azoknak a 70. életévüket betöltött helyi lakosoknak az ellátásáról, akik

  • vállalják, hogy lakóhelyüket, vagy tartózkodási helyüket nem hagyják el,
  • Az érintetteken kívül a távol élő családtagok, ismerősök, vagy akár szomszédok is jelezhetik az önkormányzat felé azt, ha egy idős embernek segítségre van szüksége.

A segítségnyújtás a helyben történő alapvető élelmiszer bevásárlására, tisztító- és tisztálkodási szer vásárlása, valamint a gyógyszerek kiváltására terjed ki.

A kérelem ITT ÉRHETŐ EL az önkormányzat honlapján, valamint ügyfélszolgálatán (Budapest IV. kerület, István út 15. szám, és Budapest IV. kerület Király utca 12-14. szám alatt).

A kitöltött, aláírt nyomtatvány benyújtható az Önkormányzat Ügyfélszolgálati Irodáján (Budapest IV. kerület, István út 15. szám és Budapest IV. kerület Király utca 12-14. szám alatt), vagy elektronikus úton a vasarlas@ujpest.hu e-mail címen.

A segítségnyújtás a járványügyi veszélyhelyzet fennállásának idejéig tart, valamint addig, amíg a kérelmező a lakóhelyét, otthonát nem hagyja vagy hagyhatja el.

Ezt is olvassa el!
Most a fiatalok vannak nagyobb veszélyben

Az elmúlt hetekben folyamatosan emelkedik az új koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, és az látszik, hogy most inkább a fiatalok körében terjed Tovább

COVID 19. Áltudomány? Alternatív orvoslás?

Dr. Boldogkői Zsolt Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai Intézetének tanszékvezetője

Tizenhárom forgalmas metróállomáson biztosítja a kézfertőtlenítés lehetőségét a BKK

Újabb akcióval segíti a járványügyi védekezést, növeli az ügyfelek biztonságát a Budapesti Közlekedési Központ

Nyugdíjazását kérte Skultéti József

Nyugdíjazását kérte Skultéti József  a Pesti úti Idősek Otthonának igazgatója

Fertőzött dolgozók az Óbudai Százszorszép Óvodában

Az Óbudai Százszorszép Óvoda három dolgozójának koronavírustesztje lett pozitív

Nincs maszk, nincs tömegközlekedés

Szeptember 15-től kizárhatók az utazásból azok, akik nem hordanak az orrukat és szájukat eltakaró maszkot, kendőt vagy sálat. (adsbygoogle = Tovább

Veszélytelen az orosz vakcina

Veszélytelennek és a szervezet által könnyen elviselhetőnek minősítette a Covid-19 elleni első orosz vakcinát szerdai közleményében az orosz védelmi minisztérium. Tovább

Erzsébetvárosban egészségesek az óvodai dolgozók!

Örömmel értesültünk róla, hogy mind a 80 teszt negatív lett

Krónikus betegek és allergiásak ne!

Súlyos krónikus betegségtől és allergiáktól szenvedő emberek esetében nem javasolt a Covid-19 elleni orosz vakcina

Már a játszótéren nincs rá szükség

Folytatódnak az enyhítések Budapesten

Ha érdekesnek találtad, írd meg véleményed

Comments are closed.