Emlékplakett Meczner Jánosnak

A Jászai Mari-díjas, Érdemes művész és a Magyar Érdemrend tisztikeresztjének birtokosa, Meczner János 25 éves pályafutása elismeréseként kapta meg a Főpolgármesteri Hivatal kitüntetését.

Van egy kulturális színtere Budapestnek, ahol vagy már voltunk, vagy hamarosan leszünk. Legtöbben gyerekként látogatják előadásait, de gyakran előfordul, hogy felnőttek vesznek részt a legújabb programokon. Ez a hely a Budapest Bábszínház, a mesék és csodák birodalma, amelynek igazgatója 25 éven át Meczner János rendező, színházigazgató, egyetemi tanár volt.

Amikor napjainkban minden irányból megannyi élmény, újdonság és kihívás éri a fiatalokat, különös érték a bábszínház kézzelfogható, mégis meseszerű valósága. A virtuális eszközök teréből néhány órára kilépve a nézők itt találkozhatnak a bábok életre keltésének varázslatával, a színház misztériumával.

Meczner János vezetésével nemzedékek sokasága jutott közelebb a bábszínház világához.

  

A kiváló színházi szakembernek negyedszázados pályafutásának lezárásaként, kiemelkedő színházvezetői, pedagógiai és rendezői tevékenységéért, a magyar bábművészet hagyományainak ápolásáért és megújításáért végzett eredményes munkásságáért Gy. Németh Erzsébet humán ügyekért felelős főpolgármester-helyettes emléklapot és emlékplakettet adott át.

Megosztom
  Új névvel, új helyszínekkel, premierekkel közeleg a MOZ.GO, a Magyar Mozgókép Fesztivál