Fakivágás magánterületen

Helyszíni szemlét tartott Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata Közterületi és Környezetvédelmi Osztályának munkatársai csütörtök délután a Római-parti volt postás üdülő területén történt fakivágások ügyében. A munkálatok a helyszíni szemle lefolytatása közben is folytak, így a szemlét végzők látták a munkavégzés menetét, illetve a korábbi vágások nyomait is. Az ott tapasztaltak alapján azonnal eljárás indult.

A helyszíni szemle során megállapították: valamennyi fakivágás és csonkítás magánterületen történt, közterületi fát nem érintett, mivel a telek határa lényegesen túlnyúlik a kerítésen. A volt üdülő területén összesen 3-4 fát, kisebb akácokat vágtak ki engedély nélkül és tömegesen, brutálisan csonkítottak meg fákat. Ahogy a fényképeken is látszik, ami ezen a területen történt, nem tekinthető faápolási, ifjítási munkának. A fás szárú növények csonkítását jogszabály tiltja.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a történtek nyomán azonnal eljárást indított, valamint a fák állapotának vizsgálatához szakértőket rendelt ki. Az eset súlya miatt a helyi szabályok további szigorítását is mérlegeljük.

obuda.hu

Megosztom