Csaló próbálkozik jogosulatlan végrehajtással

Egy magát legtöbbször Tóth Ferencnek vagy Tóth Dénesnek nevező személy 2019 májusa óta telefonon keres meg embereket, magát törvényszéki  (fővárosi bírósági) végrehajtónak kiadva.

A csaló olyan – többnyire fiktív – tartozás azonnali megfizetésére szólítja fel a hívott feleket, amelyről azok rendszerint nem is tudnak. Állítása szerint ha a hívott fél még aznap nem rendezi a tartozását, végrehajtókat küld a lakására értéktárgyak azonnali lefoglalása végett és rendőri intézkedést is kilátásba helyez. Továbbiakat nem hajlandó elmondani a végrehajtási ügyről, arra hivatkozva, hogy nincs joga részleteket közölni.

Tóth Ferenc, illetve Tóth Dénes nevű végrehajtó, illetve végrehajtó-helyettes nem dolgozik, és soha nem is dolgozott a Fővárosi Törvényszéki Végrehajtók Irodájában. A Fővárosi Törvényszék az ügyben hivatalos úton a szükséges intézkedéseket megtette, továbbá hír és sajtóközlemény útján tájékoztatta a közvéleményt.

https://fovarositorvenyszek.birosag.hu/hirek/20200116/fovarosi-torvenyszek-kozerdeku-kozlemenye

https://fovarositorvenyszek.birosag.hu/sajtokozlemeny/20200117/csalo-garazdalkodik-az-orszagban-fovarosi-torvenyszek-ovatossagra-int

Megosztom