Wintermann nehezményezi

Arold Péter Hírek Budapest

Zökkenőmentesen üzemel Káposztásmegyeren a kedvelt Multisport bázis, amelynek üzemeltetését múlt héten vette át az Újpesti Vagyonkezelő Zrt.

Így reagált az önkormányzati cég megbízott vezetője Wintermantel Zsolt közösségi oldalon tett bejegyzésére, amelyben a volt polgármester arról írt, hogy a létesítményt reggel nyolckor zárva találta.

Hock Zoltán az Újpest Médiának hangsúlyozta: a népszerű komplexum, ahol hétvégén is sokan voltak, egyetlen napra sem zárta be kapuit, és folyamatosan fogadja a sportolni vágyókat. Az új üzemeltető gazdasági okokból a saját munkatársakkal folytatott forgalomszámlálás által is  alátámasztott igényekhez és az évszakhoz igazította a nyitvatartást, ám a komplexum újra megnyílik, ahogy kitavaszodik. Sőt, a szolgáltatások is bővülni fognak, hiszen az UV Zrt. különböző sportegyesületeket is bevonna működtetésbe.

Az újpesti önkormányzat azért vette a kezébe a bázis üzemeltetését, mert arra a korábbi városvezetés tavaly ősszel egy érvénytelen és nagyon drága szerződést kötött egy frissen alakult céggel. Azzal, hogy a sportpályát mostantól a vagyonkezelő üzemelteti, a kerület negyedmilliárd forintot spórol meg. (Erről az Újpesti Napló december 12-i számában írtunk bővebben.)

 

Wintermantel Zsolt Facebook bejegyzése, ahol nehezményezi, hogy új üzemeltetője van a Multisport bázisnak.

Visszavette az Újpesti Önkormányzat a MultiSport Bázis üzemeltetését a korábbi működtetőtől! A sportpályát mostantól az Újpesti Vagyonkezelő üzemelteti, szólt a hangzatos cikk az Önkormányzat hivatalos oldalán. Az egyik fő ok az új vezetés szerint, hogy a szakemberekkel történt működtetés túl drága. A szerződésben a cég feladata volt, hogy a Bázis a hét minden napján, reggel hattól este tízig nyitva legyen, felelősen működtesse, ott szakértő instruktorokat biztosítson, hisz ez a bázis nem játszótér, nem hozzáértő használat esetén magasabb a baleseti kockázat. Feladatuk volt továbbá, hogy az újpesti iskolások számára szakedzői testnevelés órákat szervezzen. Ezeknek nagy sikere volt a diákok között, hisz többek között tizenhatszoros Magyar Bajnok sportoló is tartotta a foglalkozásokat. Ezek a tesiórák, valamint az egyéb instruktor vezette edzések természetesen a diákok és szüleik számára ingyenesek voltak. Nagy kérdés, hogy a jövőben ez hogyan lesz, lesz e egyáltalán?
Az új vezetés szerint a saját működtetéssel sokat tudnak spórolni. És tényleg. A fotó szerda reggel nyolc óra után készült. A bejáraton lakat, sehol egy tájékoztatás. Ja kérem, így tényleg lehet spórolni!

 

Címlap: Wintermann Zsolt felvétele

 

Megosztom