Mától tabu a Lánchíd az 5 tonnánál nehezebb járművek számára

Több külföldi rendszámú turistabusz vezetője meglepetten tapasztalta, hogy nem kelhet át a Lánchídon.

A cikk a hirdetés után folytatódik




A BKK pénteken közölte az MTI-vel, hogy szombattól nem hajthatnak át a Lánchídon az 5 tonnánál nehezebb járművek, turistabuszok és teherautók. A korlátozás a dunai átkelő felújításáig tart.
A Híradóban azt mondták: a híd pesti és budai hídfőjénél is a fővárosi önkormányzati rendészeti igazgatóság munkatársai segítik a közlekedést.
Az 5 tonnánál nehezebb járműveket érintő tilalomra tábla is figyelmeztet. A korlátozás a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Fővárosi Közterület-fenntartó járműveit nem érinti – tették hozzá.
A csatorna tudósítója a Clark Ádám téren azt tapasztalta, hogy a magyar rendszámú járművek jellemzően ismerik az új szabályt.
A BKK a pénteki közleményében azt írta, hogy kerékpárok, személygépkocsik, kisbuszok, furgonok továbbra is áthaladhatnak a hídon.
A Lánchíd állapotát az üzemeltető Budapest Közút az előírt hídvizsgálati rendben folyamatosan ellenőrzi – tették hozzá.
Karácsony Gergely főpolgármester péntek esti közleményében azt írta: a Lánchíd állapota nem ad okot semmiféle pánikkeltésre, de a felújítás már nem húzható sokáig.
Kiemelte: már a jövő héten egyeztetést kezd a kormánnyal a híd felújításához még hiányzó, mintegy húszmilliárd forint előteremtéséről. „Át kell gondolnunk közösen a felújítás műszaki tartalmát, utána pedig a budapestiek megkérdezésével döntünk a Lánchíd esetleges funkciómódosításáról” – fogalmazott.

Borító fotó: MTI/Máthé Zoltán

 

Megosztom

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.