Jelentős fővárosi fejlesztések indulhatnak Zuglóban

Karácsony Gergely főpolgármester volt a Horváth Csaba által vezetett A Városért Egyesület 50. kerekasztal-beszélgetésének vendége.




A főpolgármester beszélt az októbertől hivatalban lévő városvezetés eredményeiről, a főváros terveiről és a Zuglót érintő beruházásokról is. A tennivalók között elhangzott a 4-es metró kerületi szakaszának befejezése, Zugló egyes útszakaszainak felújítása és egy P+R parkoló létesítése a Mexikói úton.

Horváth Csaba érdeklődésére Karácsony Gergely a főváros legfontosabb feladatai között említette az egészségügy és a közösségi közlekedés fejlesztését, a gépjárműforgalom csökkentését, a zöld felületek bővítését, a levegő minőségének javítását, az elöregedett BKV járművek cseréjét, valamint a 3-as metró középső szakaszának a korszerűsítését, illetve a 4-es metró elmaradt, zuglói és rákospalotai részének a befejezését.

A rendezvényen megjelentek kérdéseire válaszolva Karácsony Gergely kifejtette: a fővárosi utak felújítása a jövőben szakmai alapon történik. Tudja, hogy Zuglóban „nagy a verseny”, sok leromlott állapotú út van, ezért a Fogarasi út, a Vezér út vagy a Nagy Lajos király útja közül az egyik renoválását biztosan megkezdik már jövőre. Karácsony egyetértett a felszólalókkal abban is, hogy a fővárosban csökkenteni kell a légtérzajt, és át kell szervezni a belváros turista forgalmát. Az utak zsúfoltságának csökkentéséhez pedig P+R parkolókat kell építeni. Úgy véli, Zuglóban, a Mexikói útnál mindenképpen szükség van rá, de a vasút környéke is szóba jöhet.

Az Újlipótvárosi Klub-Galériában tartott beszélgetésen Karácsony Gergely kijelentette: Budapest érdekében a fővárosnak kompromisszumok árán is együtt kell működnie a kormánnyal.

Címlapfotó: Zuglói Lapok

Megosztom
  2024. március 21-e a Down-szindróma világnapja

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.