Balogh Sándor ellen költségvetési csalás gyanúja miatt adtak ki elfogatóparancsot

Balogh Sándor (Szerencs, 1962. november 1.) magyar üzletember és igazi kozmopolita. Elkötelezett támogatója a széles társadalmi rétegeket érdeklő és érintő civil ügyeknek itthon és külföldön egyaránt.




Elrendelte Balogh Sándor körözését a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága – vette észre a Szabad Pécs a rendőrség honlapján. A férfi ellen költségvetési csalás gyanúja miatt adtak ki elfogatóparancsot.

Üzleti tevékenységei, befektetései során a kezdetektől fogva a bátor, folyamatos próbálkozást, illetve a távlatokban való gondolkodást tartotta a hosszútávú siker alapjának. A felsőfokú tanulmányai kezdetén pályaválasztása egészen moszkvai Nemzetközi Kapcsolatok Intézetéig sodorta, ahol 1982 – 1985-ig tanult. Hazatérve a Budapesti Corvinus Egyetemen folytatta tanulmányait, rövidesen pedig elindította első vállalkozásait.

Balogh Bártfai-Mager Andrea tárca nélküli miniszter volt férje, akinek gyanús üzleti tevékenységéről a sajtó többször beszámolt már.

Legutóbb, mint a Szabad Pécs emlékeztet, a pécsi Zsolnay Porcelángyár körüli zavaros ügyletekben jött elő a neve, ő volt ugyanis a Zsolnay vagyonának és dolgozóinak átvételére létrehozott Ledina Kerámia Kft. többségi tulajdonosa is.

A G7 gazdasági portál korábban arról írt, hogy Balogh Sándor egy több száz vállalatból álló céghálót vezet, a vizes vb-t szervező Bp2017 Kft. legfőbb döntéshozója, a Magyar Szinkronúszó Szövetség elnöke volt 9 hónapig, a külföldi kereskedőházak ötletgazdája, pálinkafőzéssel próbálkozik Ugandában, hozzá kötődik a százezrek által követett Középsuli websorozat, valamint több alapítvány és egyesület is. Ez a portál derítette ki azt is, hogy Balogh miatt egy, a Magyar Államot megkárosító cégháló is működött Bártfai-Mager miniszter lakcímén.

Megosztom

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.