•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A hatmilliárdos beruházásban többek közt a Nyugati pályaudvar és a Kőbánya-Kispest közötti sebességkorlátozást is megszüntetik.

Jövő áprilistól várhatóan hat hónapig tart majd az ország legforgalmasabb Budapest-Cegléd-Szolnok és Budapest-Vác-Szob elővárosi vasútvonal emelt szintű karbantartása. Az előbbi projekt részleteiről a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatója számolt be az MTI-nek.

A pálya kritikus szakaszainak karbantartására a MÁV Zrt. jövőre 6 milliárd forintot csoportosít át.

 Az elmúlt 10 év legnagyobb volumenű, a MÁV saját forrásából megvalósuló beruházása során a tervek szerint hat hónap alatt

felújítják a vágányokat,
cserélik az ágyazatot, a felépítményt és a váltókat,
emellett szükség szerint javítják a biztosítóberendezéseket és a felsővezetékeket is.

Loppert Dániel elmondta, hogy a szolnoki vonalon évente 19 millióan utaznak. “A teljes MÁV-Start közlekedés hetede ezen zajlik, jelentős elővárosi és a Debrecen irányába menő távolsági forgalmat is bonyolítanak” – tette hozzá.

A kommunikációs igazgató ismertette, hogy elavult az infrastruktúra a csaknem 100 kilométeres szakaszon. Mintegy 14 kilométeren van állandó és 9 kilométeren ideiglenes forgalomkorlátozás.

Az átépítés nagyrészt erre a 25 kilométeres szakaszra összpontosul majd, ezen belül is a Nyugati pályaudvar és a Kőbánya-Kispest közötti részre, ahol óránkénti 40-60 kilométeres sebességkorlátozás van érvényben.

Megszűnik a sebességkorlátozás
A beruházás kimondott célja a szolnoki vonalon tapasztalható problémák kezelése, a menetrend szerinti közlekedés javítása, az új KISS típusú emeletes motorvonatok érkezéséhez szükséges infrastruktúra megteremtése és az utasok megfelelő szintű kiszolgálása.
“A beruházást követően megszűnik a sebességkorlátozás, így visszaállhat az óránkénti 80 kilométeres sebesség a szakaszon” – jegyezte meg Loppert Dániel.

Ezt is olvassa el!
A kispesti rendőrök két nap alatt elfogták a feltételezett elkövetőt és a társait is

Egy személyszállító cég tulajdonosa tett feljelentést a rendőrségen 2019. október 24-én, mert irodájukba betörtek és két bútorszéfet loptak el a Tovább

Lezárják az Erzsébet hidat

Lezárják a forgalom elől az Erzsébet hidat november 17-ről 18-ra, vasárnapról hétfőre virradóra éjfél és hajnali 4 óra között, mert Tovább

Online tanfolyamok A Körösiben

Alábbiakban az intézmény jövőbeli működésével kapcsolatos közleménye olvasható

Baleset a Jászberényi úton befelé

Baleset történt a Jászberényi úton Kőbánya felé a Kossuth nyomdánál. 

villamospálya felújítás a Határ útnál

Pótlóbusz közlekedik a 42-es villamos helyett annak teljes vonalán 2019. november 4-től 15-ig, mert a BKV Zrt. a villamospálya szükséges Tovább

Tiz milliós adomány Kőbányának

Tízmillió forintot kapott rendkívüli adományként Kőbánya a Drehertől

Néha elszalad a paripa

A napokban történt meg egy eset a IX. kerületben egy önkormányzati vitán

0 0 vote
Article Rating

Ha érdekesnek találtad, írd meg véleményed

Subscribe
Visszajelzés

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments