Mindenki polgármestere akarok lenni

Nagyszámú érdeklődő jelentében tette le hivatali esküjét 2019. október 28-án az új polgármester és a képviselő-testület tagjai. A helyi választási bizottság elnöke ismertette az 54,3 %-os részvétellel lezajlott választások eredményét, mely szerint Dr. Kiss László Óbuda-Békásmegyer önkormányzat polgármestere.

„Véssük a szívünkbe: szolgálattal a harmadik kerület lakosainak tartozunk, ezért a jövőben karunkat egymásba öltve kell dolgoznunk a közös célokért. Mindenki a III. kerületért.”

Az eskütétel után a Polgármester megköszönte a nagyarányú választási részvételt, melyből világosan látszik, hogy a kerület lakosai felelősen, tenni akarással kívánnak részt venni szűkebb lakóhelyük életében.

obuda.hu

Dr. Kiss László beszédében hangsúlyozta, hogy az elkövetkező időszak munkájának középpontjába a lakosság szolgálatát helyezi, mindenki polgármestere kíván lenni, az ajtaja mindenki előtt nyitva áll, aki tenni akar a kerületért. A közös cél elérése érdekében arra kérte a képviselőtársait, hogy munkájuk során mindig tartsák szem előtt, hogy bár sok pártból érkeztek, de esküjük egy: Óbuda-Békásmegyer lakosságának érdekeit kell képviselniük.

„Döntéseink és a városfejlesztés központjába az embert helyezzük. Élhető kerületet szeretnénk, melyben polgáraink valóban élni, dolgozni és kikapcsolódni is tudnak.”

Kiemelte, hogy mennyire fontosnak tartja a párbeszédet, hiszen a kerület érdeke, hogy a fejlesztések kivitelezésében és a megoldandó problémák kezelésében együttműködés jöjjön létre a helyi közösségekkel, egyházakkal, állami szervekkel.

Az elkövetkező ciklus legfontosabb feladataként a Polgármester a Római-part ügyének rendezését, az árvízvédelem megoldását nevezte meg, de kiemelten fontos feladatának tartja a bérlakások számának növelését, bérlakás-építési program indítását, a gyermekegészségügy fejlesztését.  A nagyszabású fejlesztések kivitelezésénél különösen fontosnak tartja a párbeszédet és az átláthatóságot.

„Fontosnak tartom, hogy a döntéshozatalba minél több véleményt be tudjunk csatolni. Ezért, különösen a kerület pénzügyi döntéseinél, kiemelt szerepet kívánok biztosítani az ellenzék képviselőinek.”

A kerületi döntések mindenkit érintenek, ezért nagyon lényegesnek tartja azok kontrollálhatóságát az ellenzék és a lakosság részéről is. Beszéde végén Dr. Kiss László arra kérte képviselőtársait, hogy esküjük szerint szolgálják együtt, kart-karba öltve a kerület lakosságát.

obuda.hu

Megosztom

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.