A Bábszínház kulisszáit mutatja be a Deák17 Galéria új tárlata

A bábszínház kulisszái mögé enged bepillantást a Deák17 Galéria és a Budapest Bábszínház Minden báb! címet viselő közös, kedden nyíló kiállítása.

    A főváros egyesítésének 150. évfordulója alkalmából rendezett kiállításon a bábok, fotók, plakátok megtekintésén túl a látogatóknak lehetőségük nyílik arra is, hogy végigkísérjék egy bábelőadás születését a tervezőasztaltól a színpadig – közölte a kiállítótér hétfőn az MTI-vel.
    A Budapest Bábszínház 73 éves múltjának köszönhetően képzőművészetileg is értékes bábarchívummal rendelkezik, ebből a mintegy huszonkétezer bábból álló gyűjteményből válogatott a két kurátor, Palya Gábor Dávid és Végvári Viktória. A kiállítás egyfajta történeti áttekintésre is vállalkozik, bemutatva a különböző korszakok bábjait és tervezőit, és az egyes korosztályok számára készülő bábok változatosságát.
    A tárlaton az is kiderül, hogy a háttérben milyen sokféle szakma képviselői működnek együtt egy előadás megszületésében, így a kellékesek, a díszítők, a világosítók, a hangosítók, az öltöztetők, a sminkesek, a fodrászok, a műhelyek, valamint a szervezők munkájába is bepillanthatnak az érdeklődők.
    A szervezők múzeumpedagógiai foglalkozásokkal is készülnek három korcsoportban iskolai osztályok számára, valamint a kiállítótér történetében először, most az óvodásokat is várják interaktív foglalkozással.
    A kiállítás május 27-ig látogatható a Deák17 Galériában.

MTI

Megosztom