Kevesen jelentkeznek számlálóbiztosnak

Zugló képviselő-testülete rendkívüli ülésen határozott arról, hogy az önkormányzati fenntartású szociális intézmények, óvodák és bölcsődék munkatársait bevonják az októberben kezdődő népszámlálásba.

A döntésre azért volt szükség, mert az előírtnál lényegesen kevesebben jelentkeztek számlálóbiztosnak.

A képviselő-testület elfogadta, hogy a városvezetés bevonja az önkormányzati intézmények dolgozóit a 2022. évi népszámlálás számlálóbiztosi feladatainak ellátásába. A döntés értelmében a Zuglói Egyesített Óvodának legalább 80, a Zuglói Egyesített Bölcsődéknek 50, a Zuglói Családsegítő Központnak 25 és a Zuglói Szociális Szolgáltató Központnak is 25 főt kell biztosítani a feladatelltás érdekében.

Mint ismeretes a népszámlálási törvény alapján a 2021. évi népszámlálást idén október 1. és november 28. között kell elvégezni. A feladat helyei végrehajtására Zugló számára 396 számlálóbiztost írtak elő a számlálóbiztosi hálózat kiépítéséhez. A toborzás során azonban csak 127 fő jelentkezett. A problémát a helyi népszámlálás felelőse, Zugló jegyzője írásban jelezte a Központi Statisztika Hivatal (KSH) felé, amely ígéretet tett arra, hogy kezdeményezi a kormányhivatali dolgozók bevonását a feladat elvégzésébe. Szeptember elején azonban a KSH fővárosi népszámlálási felelőse, arról tájékoztatta a jegyzőt, hogy nem kerül sor a kormányhivatalok feladatellátásba való bevonására. Ezután a jegyző a polgármesteren keresztül fordult a képviselő-testülethez segítségért.

Hogy mi lehet még az oka és az ellenzéki vezetésű kerület fideszes képviselője hogy reagált rá, elolvasható Zugló honlapján.

Budapesti közélet Hangosabban, hogy más is hallja

 • Tél van
  by Budapest on 2023.12.04. at 09:51

  Péter Arold Vajon ott is hisztizik a kormány oldal? Münchenben is tél van. Ott is esik a hó, de nem olvasom, vagy látom a hírekben, hogy a város vezetését ostorozná A Tél van bejegyzés először Budapesti közélet-én jelent meg.

 • Premierekkel zárja az évadot a Nemzeti Táncszínház
  by Budapest on 2023.12.03. at 15:05

  A Szegedi Kortárs Balett Diótörő-előadása, valamint Karácsonyi álom címmel Paár Julcsi és a Fitos Dezső Társulat új, élőzenével, hagyományos és kortárs táncelemekkel készülő produkciója is szerepel a Nemzeti Táncszínház decemberi A Premierekkel zárja az évadot a Nemzeti Táncszínház bejegyzés először Budapesti közélet-én jelent meg.

 • Idén is lesz hídkivilágítás a Megyeri hídon
  by Budapest on 2023.12.03. at 12:46

  Magyar Közút Nonprofit Zrt. Immár harmadik éve változtatjuk az M0-s autóúton található Megyeri híd pilonjait az ország legnagyobb, 100 méteres karácsonyfáivá. A nagy népszerűség miatt idén már december 3-tól, azaz A Idén is lesz hídkivilágítás a Megyeri hídon bejegyzés először Budapesti közélet-én jelent meg.

Megosztom