Kevesen jelentkeznek számlálóbiztosnak

Zugló képviselő-testülete rendkívüli ülésen határozott arról, hogy az önkormányzati fenntartású szociális intézmények, óvodák és bölcsődék munkatársait bevonják az októberben kezdődő népszámlálásba.

A döntésre azért volt szükség, mert az előírtnál lényegesen kevesebben jelentkeztek számlálóbiztosnak.

A képviselő-testület elfogadta, hogy a városvezetés bevonja az önkormányzati intézmények dolgozóit a 2022. évi népszámlálás számlálóbiztosi feladatainak ellátásába. A döntés értelmében a Zuglói Egyesített Óvodának legalább 80, a Zuglói Egyesített Bölcsődéknek 50, a Zuglói Családsegítő Központnak 25 és a Zuglói Szociális Szolgáltató Központnak is 25 főt kell biztosítani a feladatelltás érdekében.

Mint ismeretes a népszámlálási törvény alapján a 2021. évi népszámlálást idén október 1. és november 28. között kell elvégezni. A feladat helyei végrehajtására Zugló számára 396 számlálóbiztost írtak elő a számlálóbiztosi hálózat kiépítéséhez. A toborzás során azonban csak 127 fő jelentkezett. A problémát a helyi népszámlálás felelőse, Zugló jegyzője írásban jelezte a Központi Statisztika Hivatal (KSH) felé, amely ígéretet tett arra, hogy kezdeményezi a kormányhivatali dolgozók bevonását a feladat elvégzésébe. Szeptember elején azonban a KSH fővárosi népszámlálási felelőse, arról tájékoztatta a jegyzőt, hogy nem kerül sor a kormányhivatalok feladatellátásba való bevonására. Ezután a jegyző a polgármesteren keresztül fordult a képviselő-testülethez segítségért.

Hogy mi lehet még az oka és az ellenzéki vezetésű kerület fideszes képviselője hogy reagált rá, elolvasható Zugló honlapján.

Az ellenzék hangja Budapesti közélet

 • Meghosszabbították az árstoppot. De minek?
  by Budapest on 2022.10.01. at 15:15

  József Felföldi Felemás érzéseim vannak az árstop rendszerével kapcsolatban. Alapvetően értem az állam célját, sőt annak ellenére, hogy normál esetben nem tartom szerencsésnek, ha a kormányzat belemászik a gazdaságba és szabályozza azt, jelen helyzetben mégis azt gondolom, hogy lenne értelme az árstopnak, ha mi, emberek tisztességesebbek lennénk egymással. Az üzemanyag ársapkája viszonylag egyszerű eset. A hatósági ártól senki sem mert A Meghosszabbították az árstoppot. De minek? bejegyzés először Az ellenzék hangja-én jelent meg.

 • Bencsik András ocsmány, jellemtelen, komcsi viselkedéséről
  by Budapest on 2022.10.01. at 12:11

  A cikk 2016-os, de ami az apropóját adja, hogy a közoktatásban résztvevő pedagógusok helyzete az azóta eltelt hat évben sem változott. Ma is tüntetnek. Bencsik András, a Demokrata című neofasiszta szennylap főszerkesztője a tanárok szerdai tüntetése alatt azzal vádolta a Pedagógusok Szakszervezetének elnökét – Galló Istvánnét -, hogy ő lenne Péter Gábor rettegett AVH-s vezér lánya. Szinte azonnal kiderült, hogy Gallónének semmi köze Péter A Bencsik András ocsmány, jellemtelen, komcsi viselkedéséről bejegyzés először Az ellenzék hangja-én jelent meg.

 • Már megint hazudnak
  by Budapest on 2022.10.01. at 11:49

  Klubrádió Sebastian Kęciek budapesti lengyel nagykövet szerint nem fedi a valóságot Lázár János kijelentése, miszerint Lengyelországnak a helyreállítási pénzekhez való hozzájutáshoz fel kell adnia a Magyarországgal való együttműködést. A nagykövet szerint ilyen soha nem hangzott el az Európai Bizottság részéről, és szerette volna megbeszélni ezt Lázárral, de még nem kapott választ tőle. A Már megint hazudnak bejegyzés először Az ellenzék hangja-én jelent meg.

Hozzászólok

Szólj hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .