Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű a Bosnyák tér

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé, sőt közérdekű beruházássá nyilvánított a kormány a budapesti XIV. kerületi Bosnyák tér környékének teljes átalakítását.

– derül ki a Magyar Közlöny csütörtök éjjel megjelent legfrissebb számából.

A Bosnyák tér mögötti területet birtokló NER-közeli cég, a Zugló-Városközpont Ingatlanfejlesztő Kft. januárban folyamodott építési engedélyért a fővárosi kormányhivatalhoz. A projektcég a NER-közeli vállalkozóhoz, Balázs Attilához tartozik, aki közeli kapcsolatot ápol a miniszterelnök vejével, Tiborcz Istvánnal.

A beruházáshoz nem kell beszerezni építészeti-műszaki tervtanácsi véleményt, nincs helye településképi bejelentési eljárásnak, nem kell lefolytatni sem településképi véleményezési eljárást nem kell lefolytatni, sem szakmai konzultációt és nincs helye közterület alakítási terv készítésének és alkalmazásának sem

– olvasható a rendeletben.

Az ellenzék hangja Budapesti közélet

 • Rommá verte az összefogás jelöltje a Fidesz indulóját közel 61 %-kal nyert
  by Budapest on 2022.10.02. at 22:19

  Arold Péter Haláleset miatt írtak ki időközi önkormányzati választást. Hiába írt a kormánysajtó szinte összes kiskatonája lejárató cikkeket, nagy fölénnyel nyert, az eddig szinte ismeretlen DK-s induló Nagy Eszter. Ami nem változott az a kormányoldali szimpatizáns csapat, akik a Pesti Srácok – majdnem prostit írtam – utálkozó cikke mögé kanyarítottak. Náluk ez így megy Eredmény A lakájmédia így gyúrt a A Rommá verte az összefogás jelöltje a Fidesz indulóját közel 61 %-kal nyert bejegyzés először Az ellenzék hangja-én jelent meg.

 • Brutális módon emelkedett a távhődíj bizonyos önkormányzati épületeknél a II. kerültben is
  by Budapest on 2022.10.02. at 15:36

  Őrsi Gergely A péntek éjjel megjelent Magyar Közlönyből értesülhettünk arról, hogy szombattól, vagyis mától mennyit kell fizetniük az önkormányzati intézményeknek a távhőszolgáltatásért. A rendeletmódosítás az önkormányzati intézményeink közül a II. kerületben közvetlenül a Marczibányi Téri Művelődési Központot érinti. Eddig átlagosan havi bruttó 1,3 millió forint volt a távhődíj, éves szinten 16 millió. Ez most havi 7.708.000-re, éves szinten 92.500.000 forintra A Brutális módon emelkedett a távhődíj bizonyos önkormányzati épületeknél a II. kerültben is bejegyzés először Az ellenzék hangja-én jelent meg.

 • Meghosszabbították az árstoppot. De minek?
  by Budapest on 2022.10.01. at 15:15

  József Felföldi Felemás érzéseim vannak az árstop rendszerével kapcsolatban. Alapvetően értem az állam célját, sőt annak ellenére, hogy normál esetben nem tartom szerencsésnek, ha a kormányzat belemászik a gazdaságba és szabályozza azt, jelen helyzetben mégis azt gondolom, hogy lenne értelme az árstopnak, ha mi, emberek tisztességesebbek lennénk egymással. Az üzemanyag ársapkája viszonylag egyszerű eset. A hatósági ártól senki sem mert A Meghosszabbították az árstoppot. De minek? bejegyzés először Az ellenzék hangja-én jelent meg.

 • Bencsik András ocsmány, jellemtelen, komcsi viselkedéséről
  by Budapest on 2022.10.01. at 12:11

  A cikk 2016-os, de ami az apropóját adja, hogy a közoktatásban résztvevő pedagógusok helyzete az azóta eltelt hat évben sem változott. Ma is tüntetnek. Bencsik András, a Demokrata című neofasiszta szennylap főszerkesztője a tanárok szerdai tüntetése alatt azzal vádolta a Pedagógusok Szakszervezetének elnökét – Galló Istvánnét -, hogy ő lenne Péter Gábor rettegett AVH-s vezér lánya. Szinte azonnal kiderült, hogy Gallónének semmi köze Péter A Bencsik András ocsmány, jellemtelen, komcsi viselkedéséről bejegyzés először Az ellenzék hangja-én jelent meg.

 • Már megint hazudnak
  by Budapest on 2022.10.01. at 11:49

  Klubrádió Sebastian Kęciek budapesti lengyel nagykövet szerint nem fedi a valóságot Lázár János kijelentése, miszerint Lengyelországnak a helyreállítási pénzekhez való hozzájutáshoz fel kell adnia a Magyarországgal való együttműködést. A nagykövet szerint ilyen soha nem hangzott el az Európai Bizottság részéről, és szerette volna megbeszélni ezt Lázárral, de még nem kapott választ tőle. A Már megint hazudnak bejegyzés először Az ellenzék hangja-én jelent meg.

Hozzászólok

Szólj hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .