Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű a Bosnyák tér

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé, sőt közérdekű beruházássá nyilvánított a kormány a budapesti XIV. kerületi Bosnyák tér környékének teljes átalakítását.

– derül ki a Magyar Közlöny csütörtök éjjel megjelent legfrissebb számából.

A Bosnyák tér mögötti területet birtokló NER-közeli cég, a Zugló-Városközpont Ingatlanfejlesztő Kft. januárban folyamodott építési engedélyért a fővárosi kormányhivatalhoz. A projektcég a NER-közeli vállalkozóhoz, Balázs Attilához tartozik, aki közeli kapcsolatot ápol a miniszterelnök vejével, Tiborcz Istvánnal.

A beruházáshoz nem kell beszerezni építészeti-műszaki tervtanácsi véleményt, nincs helye településképi bejelentési eljárásnak, nem kell lefolytatni sem településképi véleményezési eljárást nem kell lefolytatni, sem szakmai konzultációt és nincs helye közterület alakítási terv készítésének és alkalmazásának sem

– olvasható a rendeletben.

Budapesti közélet Hangosabban, hogy más is hallja

  • Rogán guruló százmilliói
    by Budapest on 2024.03.18. at 18:27

    Több százmillió forint közpénzből épült fel Újbudán egy civilszervezet-hálózat a fideszes polgármester-aspiráns, Király Nóra körül: a FICSAK, a Zöld Követ és más szervezetek a Városi Civil Alaptól kaptak pénzt, de A Rogán guruló százmilliói bejegyzés először Budapesti közélet-én jelent meg.

  • Gyenes Gitta, Ungár Margit, Radák Olga, Hajnal Anna park – Zugló így tiszteleg a Nőnapon a nők előtt
    by Budapest on 2024.03.17. at 14:25

    Budapesten a személyekről elnevezett utcák, terek mindössze 10 százaléka kapta a nevét nőkről, éppen ezért fontosnak tartjuk, hogy Zuglóban javítsuk ezt az arányt. A tavalyi 3 park után, ismét Nőnapra A Gyenes Gitta, Ungár Margit, Radák Olga, Hajnal Anna park – Zugló így tiszteleg a Nőnapon a nők előtt bejegyzés először Budapesti közélet-én jelent meg.

  • Márki-Zay nem féltékeny, sok sikert kíván
    by Budapest on 2024.03.17. at 14:01

    Arold Peter Márki-Zay Péter Facebook oldalán tárgyalja ki a Magyar jelenséget. Két Péter. Ez nekem tetszik, ha már a neveknél tartunk. Lehet egy jobboldali politikus baloldali beütésekkel? Szerintem lehet. Fordítva? A Márki-Zay nem féltékeny, sok sikert kíván bejegyzés először Budapesti közélet-én jelent meg.

  • Az év kérdése
    by Budapest on 2024.03.17. at 10:24

    Regős Bendegúz Magyar Péter 10 ezreket mozgatott meg március 15-én. Valóság, vagy délibáb? Persze Dobrev Klára azonnal kimondta amire gondolt és ezzel így van az ellenzék többi nagy embere is. A Az év kérdése bejegyzés először Budapesti közélet-én jelent meg.

  • Megvannak a budafoki ellenzéki jelöltek
    by Budapest on 2024.03.17. at 09:46

    Perlai Zoltán polgármesteri jelöltségét támogatja a DK, az MSZP, az LMP, a Párbeszéd-Zöldek és a Jobbik-Konzervatívok az önkormányzati választáson Budafok-Tétényben. A politikus a március 21-24-ei ellenzéki előválasztást vállalva arra készül, A Megvannak a budafoki ellenzéki jelöltek bejegyzés először Budapesti közélet-én jelent meg.

Megosztom
  2024. március 21-e a Down-szindróma világnapja