Robbanószerkezetet talált munka közben Norbert egy rákospalotai ház udvarán. Piszok szerencséje volt!

Rákospalotán a Wesselényi utca egyik épületének alapja mellett közvetlen közelében egy robbanótestet találtak.

Reiter Norbert a kerületben lakik mosógép illetve mosogatógép szerelésével, szerízelésével foglalkozik.

Egy ismerősének segített a régi ház alapszigetelésében, mikor a tégla alap mellett az ásás alkalmával egy fura vastárgynak ütközött a kapája.

A helyszín. A belső udvar felőli részen volt a robbanótest

Szerkesztőségünknek elmondta, hogy nagy szerencséje volt, hiszen nem ásóval és csákánnyal bontotta a földet, ugyanis féltette az amúgy is rozoga alapot. Mindössze egy kapa és egy seprű segítségével „kapirgált” az alap mellett.

Kb. 25-30 cm-es mélységben bukkant rá a fémtárgyra. Mint elmondta, óvatosan körbe tisztogatta, és mikor kiderült hogy nem egy egyszerű valamilyen vasdarab, hanem akár fel nem robbant gránát, vagy akna is lehet, a munkálatokat abbahagyta és hívták a 112-őt.

A rendőrség a területet körbekordonozta. A tűzszerészek mire később Norbert visszament a helyszínre a robbanótestet elvitték megsemmisítésre.

Fotók a helyszínről

Palotai magazin XV. kerület Palota közéleti magazinja

  • Angolozz.hu
    on 2024.04.17. at 15:38

    Az angolozz.hu tulajdonosát és vezető fejlesztőjét, Molnár Bertalant kérdeztük arról, hogy miért érdemes az online nyelvtanulás felé fordulniuk azoknak, akik The post Angolozz.hu appeared first on Palotai magazin XV. kerület.

  • Tovább folyik az adok-kapok
    on 2024.04.16. at 07:30

    Tegnap az Egyenes beszéd vendége volt Tarlós István volt főpolgármester és Vitézy Dávid vádjaira reagált a műsorban. Vitézy Dávid kontrareagált The post Tovább folyik az adok-kapok appeared first on Palotai magazin XV. kerület.

  • Duguláselhárítás Budapest
    on 2024.04.15. at 13:42

    Budapest és Pest megye területén a duguláselhárítás szolgáltatás a kiemelt szolgáltatásom közé tartozik. Minden háztartás rém álma, hogy valamitől eldugul The post Duguláselhárítás Budapest appeared first on Palotai magazin XV. kerület.

  • Házikedvenceink veszélyben?
    on 2024.04.13. at 06:10

    Hol található a kullancsok jellemző élőhelye? A kullancsok életmódjukból adódóan a nyirkos, növényzettel sűrűn benőtt területeket kedvelik. A hiedelmekkel ellentétben The post Házikedvenceink veszélyben? appeared first on Palotai magazin XV. kerület.

  • Ágyi poloska irtás
    on 2024.04.03. at 10:31

    Az ágyi poloska egy igazi rémálom lehet. Nemcsak kellemetlenséget okoz, de a pénztárcánkat is megterheli az ágyi poloska irtás költsége. The post Ágyi poloska irtás appeared first on Palotai magazin XV. kerület.

Megosztom
  Kitakarítják Mount Everest-t