Robbanószerkezetet talált munka közben Norbert egy rákospalotai ház udvarán. Piszok szerencséje volt!

Rákospalotán a Wesselényi utca egyik épületének alapja mellett közvetlen közelében egy robbanótestet találtak.

Reiter Norbert a kerületben lakik mosógép illetve mosogatógép szerelésével, szerízelésével foglalkozik.

Egy ismerősének segített a régi ház alapszigetelésében, mikor a tégla alap mellett az ásás alkalmával egy fura vastárgynak ütközött a kapája.

A helyszín. A belső udvar felőli részen volt a robbanótest

Szerkesztőségünknek elmondta, hogy nagy szerencséje volt, hiszen nem ásóval és csákánnyal bontotta a földet, ugyanis féltette az amúgy is rozoga alapot. Mindössze egy kapa és egy seprű segítségével “kapirgált” az alap mellett.

Kb. 25-30 cm-es mélységben bukkant rá a fémtárgyra. Mint elmondta, óvatosan körbe tisztogatta, és mikor kiderült hogy nem egy egyszerű valamilyen vasdarab, hanem akár fel nem robbant gránát, vagy akna is lehet, a munkálatokat abbahagyta és hívták a 112-őt.

A rendőrség a területet körbekordonozta. A tűzszerészek mire később Norbert visszament a helyszínre a robbanótestet elvitték megsemmisítésre.

Fotók a helyszínről

Palotai magazin Palota közéleti magazinja

 • Közbeszéd
  by palotainfo on 2022.09.19. at 17:41

  Mivel kerületi oldal lennénk, ezért igyekszünk minden, a kerületet valamilyen módon érintő hírről írni, vagy csak megosztani. Ehhez szükséges, hogy tagként, vagy csak egyszerű szemlélőként részt vegyünk Újpalota, vagy inkább így írom a XV. kerületben működő közösségi csoportokban. Természetesen a legnagyobb lehetne a legjobb, de ott inkább már valóban csak The post Közbeszéd appeared first on Palotai magazin.

 • Koronavírus – Elsőként az egészségügyi dolgozók kaphatják meg az új típusú Pfizer-vakcinát
  by palotainfo on 2022.09.15. at 13:57

  Elsőként az egészségügyi dolgozók emlékeztető oltására kezdik felhasználni a múlt héten Magyarországra érkezett új típusú Pfizer-vakcinát – közölték csütörtökön a koronavirus.gov.hu oldalon.      Először az egészségügyi dolgozók vehetik fel a múlt héten Magyarországra érkezett új típusú, omikron elleni Pfizer vakcinát. Jövő héttől már a lakosság számára is elérhetővé válik a The post Koronavírus – Elsőként az egészségügyi dolgozók kaphatják meg az új típusú Pfizer-vakcinát appeared first on Palotai magazin.

 • Eljött a pillanat, amikor nem a Digi lesz az első
  by palotainfo on 2022.09.15. at 13:20

  Arold Péter Senkit és semmit nem fog megkülönböztetni egymástól a háború ténye, bár ha belegondolok a Magyarországon a most éppen taroló energia árak mögött nem csak az orosz-ukrán háború van. Az elmúlt évek elhibázott gazdasági lépései, az un. unortodox Matolcsy-féle gazdasági kísérletezgetés is rátesz sok-sok lapáttal a kialakult helyzetre. Emellett The post Eljött a pillanat, amikor nem a Digi lesz az első appeared first on Palotai magazin.

 • Elkezdődik a futópálya kialakítása a Páskom parkban
  by palotainfo on 2022.09.07. at 09:26

  Budapest XV. kerület Önkormányzatát az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos az Aktív Magyarország Program részeként az „Országos Futópálya-építési Program 2022” elnevezésű pályázat keretében 44 999 920 Ft támogatásban részesítette. A tervek aktualizálása és a közbeszerzési eljárás lebonyolítása megtörtént. A közbeszerzési eljáráson nyertes KOBOLD’2003 Kft. a beruházást bruttó 94 509 676 forint The post Elkezdődik a futópálya kialakítása a Páskom parkban appeared first on Palotai magazin.

 • Megkezdték a munkálatokat Újpalotán az Erdőkerülő és a Zsókavár utcában
  by palotainfo on 2022.09.05. at 18:23

  Elkezdődött a régóta várt munka a XV. kerületben: a BKK beruházásában csaknem egy év alatt megújul az Erdőkerülő utca és a Zsókavár utca, emellett új gyalogátkelőhelyeket létesítenek, valamint akadálymentesítik a Fő téri villamosmegállót – tájékoztatta portálunkat a bkk.hu Az újpalotai projektnek köszönhetően jelentős változások történnek az Erdőkerülő utcában és a The post Megkezdték a munkálatokat Újpalotán az Erdőkerülő és a Zsókavár utcában appeared first on Palotai magazin.

Hozzászólok

Szólj hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .