Meghatódtam

Csillogó nedves szemekkel olvasom Zsuzsannánk epekedő levelét, a sorban a harmadikat, melyben két nap leforgása alatt sikerült az ordibálástól a megbocsátásig eljutnia. Nem hiába. Mint a munkaadóján, úgy forog rajta a köpeny.

Elég volt neki, hogy Viktor az osztrák kancellár budoárjában elrebegte a bocsánat kérésnek szánt néhány mondatát. Kár, hogy ott és nem a szokásos péntek reggeli esti meséjében.

„Az, hogy néha félreérthetően fogalmazom, az előfordul. De arra kértem a kancellár urat, hogy legyen kedves minden ezzel kapcsolatos információt kulturális kontextusba helyezni, mert Magyarországon ezek a kifejezések, mondatok és az a pozíció, amit én képviselek, az egy kulturális, civilizációs pozíció. Szeretném megismételni, hogy büszke vagyok azokra az eredményekre, amelyeket Magyarország rasszizmussal szemben eredményként az elmúlt években elkönyvelhetett”.

Zsuzsa asszony mélyen meghatódott és megírta soron következő levelét. És akkor ne forduljak térdelve a WC kagyló felé, mint egy átivott hosszú éjszaka utáni napon, mikor a vendéglátóm vodkával ébreszt másnap délben?

„Kedves Viktor! Most olvastam a mai, Bécsben adott nyilatkozatodat, amivel nyilvánosan elhatárolódtál a „nem tudom, hogy” a szövegbe került inkriminált mondatoktól.

Ennél nagyobb örömet semmi nem tudott volna okozni, mert, mint ezt Neked is leírtam tegnap és mindenütt el is mondtam, 20 év alatt egyetlen egyszer sem volt az a benyomásom, hogy bármilyen diszkrimináció, vagy etnikai előítélet megfordulhat a fejedben.

20 évi ismeretségünk és barátságunk következtében azt is tudom, hogy ez a nyilvános korrigálás mibe került neked, ezért még annál is jobban értékelem a mai lépésedet, mint amit maga a téma indokol. Olyannyira, hogy az első reakcióm az volt, hogy ezzel a nyilvános megszólalással a lemondásom is okafogyottá vált. De ami még fontosabb, ezt, némi gondolkodás után, néhány órával később is így gondolom, azaz okafogyottnak tartom.

Ezt természetesen a nyilvánosság előtt, már ma este (csütörtökön – a szerk.) el is fogom mondani, nevezetesen az ATV Egyenes beszéd c. műsorában.

Hasonlóképpen a nemzetközi sajtóban is. A legnagyobb örömömre az szolgál, hogy ezért a mai kiállásodért megint azt mondhatom, mert így is érzem: büszke vagyok Rád.

Úgyhogy, ahogy 2010 előtt is és természetesen utána is, függetlenül attól, hogy hivatalosan a főtanácsadód vagyok vagy nem, a segítségemre a továbbiakban is, az elmúlt 20 évhez hasonlóan, számíthatsz.

Szeretettel: Zsuzsa”

Ettől függetlenül a szegénységi biztos már csomagol, ugyanis szóltak neki. Epekedve várom, kit nevez ki a Főnök.

Budapesti közélet A főváros igazi közélete

 • Energiaválság
  by Budapest on 2022.08.10. at 12:10

  Őrsi Gergely A magánterületen engedéllyel kivágott fákat az önkormányzat tűzifaként hasznosítja, ingyenesen elszállítja és ajánlja fel rászorulóknak, hogy kevesebb erdőt kelljen irtani. Kerületünkben kiemelten fontos, hogy megvédjük környezetünket és csökkentsük a klímaváltozás okozta károkat. Ezért kezdeményezek egyeztetést az új, lazított fakitermelési szabályozás kapcsán a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel, hogy az új

 • Mustó Géza Zoltán a Socca Kispályás Labdarúgó Világbajnokság helyszínéről
  by Budapest on 2022.08.09. at 13:33

  Mustó Géza Zoltán A napokban rengetegen kerestek meg azzal, igaz-e, hogy a Mázsa téren kerül megrendezésre a SOCCA Kispályás Labdarúgó Világbajnokság? Alább ezzel kapcsolatban megosztom a témában egy érdeklődőnek írt válaszlevelemet. “A Socca Kispályás Labdarúgó Világbajnokság helyszínével kapcsolatban a következőről tudom tájékoztatni. Az Óhegy parkban történő megrendezést az Önkormányzat elvetette,

 • Ki a faszom az a Hoppál Péter?
  by Arold Péter on 2022.08.08. at 19:09

  Oké. Dr. Újhelyi Eu-s bennmaradási szavazási, memorandumos, vagy mi a tökömje nem a legnormálisabb gondolat volt, ezt meg is jegyeztem neki. Orbá Washington-i beszédjéről feltett fotót is félremagyarázta, vagy Hoppál tette azt. DE! Szóval én mondom. A politikus egy alja nép. Ezeket szavaztátok be a parlamentbe? Ezek kaptak lehetőséget, hogy

Hozzászólok

Szólj hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .