Ongán csalásra gyanakszanak

Az önkormányzat, a tanyagondnoki szolgálat és helyi választási bizottság sértette meg a választási eljárási törvényt Hortobágyon.

Tanyajárat néven menetrendszerű buszjáratot hirdetett meg a Hortobágyi Önkormányzat a választás napjára, hogy ezzel szállítson szavazókat a választás napján. A Hajdú-Bihar megyei 5. számú választókerületi választási bizottságnál tett kifogás után szombaton eltiltották ettől az önkormányzatot, de vasárnap reggel a Tiszta szavazás program helyi őrszemei mégis választók szállításáról tettek bejelentést. Helyi beszámoló szerint öten szálltak ki a Hortobágyi Önkormányzat „Daróczi Ignác terv” feliratú bordó kisbuszából vasárnap reggel a Hortobágy 1-es számú szavazókörnél. Szavazás után a busz felvette és elvitte az utasokat.

A menetrend szerint a busznak negyed 10 körül kellett volna megérkeznie Hortobágy 2-es számú szavazóköréhez, de ez végül nem történt meg. A választókerületi választási bizottság szombati határozatában azt mondta ki, hogy a Hortobágyi Önkormányzat, a Tanyagondnoki szolgálat és a Helyi választási bizottság megsértette a választási eljárási törvényt. Felszólításukra az önkormányzat levette honlapjáról a buszjáratról szóló felhívást.

Megosztom