Szavazólapokat találtak a szeméttelepen

Ha az ellenzékre szavazol Erdély magyar lakta területein, nagy esélyed van arra, hogy a szavazólapod szemétre kerüljön.

Szerdán több szavazólapot találtak eldobva zsákokban Jedd környékén, amelyek a jelenlegi magyarországi választásokról származnak.

Ezeket egy olyan területen dobták el, ahol építkezésből származó hulladékokat tárolnak. A szavazólapok egy része részlegesen megégett – írja a román punctul.ro.

Az egyik szavazólapon kivehető az ellenzéki koalícióra behúzott X, a másikon pedig jól látható, hogy egy választópolgár a Mi Hazánkra adta le voksát.

A szavazólapokat egy helyi lakos vette észre, az illető egy marosvásárhelyi újságíróhoz fordult, aki értesítette a rendőrséget, valamint a sajtó munkatársait.

Választás 2022 A fovarosunk.info melléklete

 • Időközi
  by valasztas2022 on 2022.07.09. at 09:24

  Bogdásán Vilyevácz Zoltán Pálné, Drávasztárán Matoricz Balázs, Endrőcön Vukovics Klaudia, Fazekasbodán Winkler Tamás, míg Kisdérben Samu Gábor kapta a legtöbb szavazatot a vasárnapi időközi polgármester-választáson Baranyában – közölték a helyi választási bizottságok vezetői az MTI-vel.     Az ormánsági, Sellyével szomszédos Bogdásán a település egyetlen szavazókörében a névjegyzékben szereplő 210 választópolgár közül 122-en adtak le érvényes szavazatot. A Időközi bejegyzés először Választás 2022-én jelent meg.

 • Kelei Zitát választották polgármesternek Őrtilosban
  by valasztas2022 on 2022.07.03. at 20:12

  Kelei Zita (Fidesz-KDNP) nyerte a polgármester-választást Őrtilosban, ahol a képviselő-testület négy tagját is megválasztották a vasárnap tartott időközi voksoláson.     A Nemzeti Választási Iroda honlapján olvasható információk szerint a legutóbbi választáson is győztes kormánypárti politikus 174, míg vetélytársa, a független Darázsi Szilárd 97 érvényes szavazatot kapott. A képviselőket kilenc független jelölt közül választották ki az őrtilosiak. A Kelei Zitát választották polgármesternek Őrtilosban bejegyzés először Választás 2022-én jelent meg.

 • Hat településen tartanak időközi önkormányzati választást vasárnap
  by valasztas2022 on 2022.06.18. at 12:00

  Hat településen tartanak időközi  polgármester- és önkormányzati képviselő-választást vasárnap. Azokat az időközi választásokat rendezik most meg, amelyeket a koronavírus-járvány miatt 2020. november 4-én hatályba lépett veszélyhelyzet idején, illetve idejére nem tudtak kiírni.     A koronavírus-járvány miatt nem lehetett időközi választást és népszavazást kitűzni, a kiírt választások pedig elmaradtak. Április 10-étől azonban ismét kitűzhetőek lettek az időközi önkormányzati A Hat településen tartanak időközi önkormányzati választást vasárnap bejegyzés először Választás 2022-én jelent meg.

 • Országos nemzetiségi mandátumokat adott ki az NVB
  by valasztas2022 on 2022.05.11. at 10:15

  Lemondások miatt megüresedett országos nemzetiségi mandátumokat adott ki szerdai ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).     Az Ukrán Országos Önkormányzatban a Magyarországi Ukrán Kulturális Egyesület listájáról 2019-ben mandátumot szerzett Grexa Liliána május 1-jei hatállyal mondott le képviselői mandátumáról. Amennyiben az országos listán mandátumhoz jutott nemzetiségi önkormányzati képviselő megbízatása megszűnik, a mandátumot a listán eredetileg is szereplő A Országos nemzetiségi mandátumokat adott ki az NVB bejegyzés először Választás 2022-én jelent meg.

 • Alakuló ülés – Áder: mondjanak igent a nemzeti érdekek képviseletére!
  by valasztas2022 on 2022.05.02. at 12:21

  Áder János köztársasági elnök arra bíztatta az Országgyűlés hétfői alakuló ülésén a képviselőket, hogy a következő években mondjanak igent a nemzeti érdekek képviseletére, az ország gyarapodására, a magyarok biztonságára, a tényekre építő vitákra és a közös sikerekre, de mondjanak nemet az öncélú, rövidlátó politikára, az idegen érdekek kiszolgálására, a békétlenségre és a hazugságra.     Az államfő A Alakuló ülés – Áder: mondjanak igent a nemzeti érdekek képviseletére! bejegyzés először Választás 2022-én jelent meg.

Hozzászólok

Szólj hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .