Prostitúcióra kényszerítés és fogva tartás miatt letartóztatták egy budapesti család tagjait (videóval)

A bíróság letartóztatott egy anyát, a fiát és annak barátnőjét, mert a gyanú szerint erzsébetvárosi lakásukban fogva tartottak és prostitúcióra kényszerítettek egy 18 éves lányt, s az így keresett pénzből kitartatták magukat – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán a police.hu oldalon.

    A közlemény szerint 22 éves férfi a közösségi oldalon hálózta be a lányt. Rövid ismerkedés után 2022 márciusában egy fővárosi gyorsétteremben találkoztak, majd egy VII. kerületi lakásba mentek.
    A férfi előbb rábeszéléssel, később egyre erőszakosabb fenyegetésekkel és bántalmazással prostitúcióra kényszerítette a sértettet. A kényszerítésbe bekapcsolódott a férfi anyja és barátnője is.
    A szexuális szolgáltatást az interneten hirdették, helyszínként saját lakásukat biztosították, ahonnan áldozatuk nem mehetett ki. A lánynak akkor sikerült megszöknie és segítséget kérnie, amikor már az utcára is kiküldték kuncsaftokat szerezni – tették hozzá.


    A közlemény szerint felmerült, hogy az elkövetőnek fegyvere van, így a BRFK a TEK műveleti egységének segítségével csapott le a gyanúsítottra március 26-án.
    A BRFK bűnügyi főosztálya emberkereskedelem és kényszermunka bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az ügyben. A 22 éves férfit és 41 éves anyját őrizetbe vették, a bíróság kedden elrendelte letartóztatásukat. Harmadik társuk, a férfi 19 éves barátnője szabadlábon védekezik.
    A gyanúsítottak lakásának átkutatásakor a nyomozók találtak egy pisztolyt is – közölte a rendőrség.

Erzsébetvárosi magazin – VII. kerület Erzsébetváros közéleti magazinja

 • Tűzzsonglőröktől a koncertekig – Múzeumok éjszakája a fővárosi intézményekben
  by erzsebetvaros on 2024.06.22. at 11:26

  Az év egyik legkülönlegesebb hagyományához, a Szent Iván, más néven nyárközép éjszakájához kapcsolódik immár közel két évtizede a Múzeumok Éjszakája The post Tűzzsonglőröktől a koncertekig – Múzeumok éjszakája a fővárosi intézményekben appeared first on Erzsébetvárosi magazin – VII. kerület.

 • Megérkezett az első új CAF-villamos karosszériája Budapestre
  by erzsebetvaros on 2024.06.16. at 08:44

  A megrendelt és gyártás alatt lévő 51 új szerelvényből megérkezett az első, Budapesten összeszerelendő CAF-villamos kocsiszekrénye. Az új villamosokkal a The post Megérkezett az első új CAF-villamos karosszériája Budapestre appeared first on Erzsébetvárosi magazin – VII. kerület.

 • Adománygyűjtő fesztivál
  by erzsebetvaros on 2024.06.05. at 18:02

  Erzsébetváros nyolc független színháza nagyszabású adománygyűjtő programsorozatot és fesztivált indított el június 2-án a Nagy Diófa utcai Grandióban. Az egész The post Adománygyűjtő fesztivál appeared first on Erzsébetvárosi magazin – VII. kerület.

Megosztom