A 72M trolibusz józsefvárosi szakaszán is első ajtós lesz a felszállás

A 72M trolibusz józsefvárosi szakaszára is kiterjeszti február 12-től, szombattól az első ajtós felszállási rendet.

A BKK ezentúl hétvégente a Szentkirályi utca és az Orczy tér közötti szakaszon is a járművezetők ellenőrzik az utazási jogosultságok meglétét. Akinek nincs jegye vagy bérlete, a járművön vásárolhat vonaljegyet.

A 72M trolibusz eddig is első ajtós felszállási rend szerint járt a Báthory utca / Bajcsy-Zsilinszky út és Zugló vasútállomás között, a jelenlegi, józsefvárosi szakaszt érintő bővítés csak a hétvégékre és ünnepnapokra vonatkozik. Ezeken a napokon a vonal középső szakaszán, a Kálvin tér M és az Arany János utca M között továbbra is az összes ajtót igénybe lehet venni le- és felszállásra egyaránt. A Báthory utca / Bajcsy Zsilinszky út és Zugló vasútállomás közötti szakaszon a továbbiakban is a hét minden napján csak az első ajtó használható felszállásra.

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy az első ajtós felszállási rendnek köszönhetően jelentősen javulhat az utasok biztonságérzete, illetve az intézkedésnek köszönhetően jóval könnyebb a jogosulatlanul utazók kiszűrése is, hiszen a járművezetők már az utazás megkezdése előtt ellenőrizni tudják a jegyeket és a bérleteket. Akinek szüksége van rá, a járművön is meg tudja vásárolni a jegyét. A BKK továbbra is azt tanácsolja ügyfeleinek, hogy jegyüket vagy bérletüket az utazás megkezdése előtt, a város számos pontján elérhető automatákból, pénztárakban, ügyfélközpontokban, viszonteladói partnereitől vagy mobiltelefonon szerezzék be.

Az elmúlt időszakban Budapest több kerületében, számos járaton vezették be az első ajtós felszállási rendet. Az általános tapasztalatok szerint a bevezetés utáni napokban az ügyfelek megszokják az új rendet, így a felszállásra időben felkészülnek és az érintett járatok forgalma alapvetően zökkenőmentessé válik.

Az első ajtós felszállási rendről és az érintett fővárosi vonalakról bővebb tájékoztatás a BKK honlapján, ezen a linken olvasható.

Megosztom