Természetvédelmi aggályok a Magyar Zene Háza körül

A Liget Projekt keretén belül került átadásra a Városligetben felépített Magyar Zene Háza, egy magyar építész szemszögéből nézve természetvédelmileg problémás.

Zubreczki Dávid építész szerint azontúl eleve nem a Városligetben kellett volna megépíteni az épületet, mivel annak léte komoly gondot jelent az épület a környéken lévő állatok számára is.

„A hatalmas üvegfelületek rendkívül veszélyesek a madarakra nézve. Főleg ott, ahol nem más házakat tükröznek vissza, hanem fákat, bokrokat, zöldet. Vagy, ahol a madarak „átlátnak” a házon. Az ilyen felületeket egyszerűen nem érzékelik, és olyan erővel repülnek neki, hogy elpusztulnak. A Magyar Zene Háza pont ilyen üvegpalota lesz” 

Véleményét nem rejtette véka alá most sem, de már régebben is többször jelezte, hogy mit talál hibás tervezésnek az épületben.

A bejárást követően Facebook oldalán véleményezte az épületet

 • Tűzzsonglőröktől a koncertekig – Múzeumok éjszakája a fővárosi intézményekben
  on 2024.06.22. at 11:26

  Az év egyik legkülönlegesebb hagyományához, a Szent Iván, más néven nyárközép éjszakájához kapcsolódik immár közel két évtizede a Múzeumok Éjszakája is. Ilyenkor sok-sok kulturális intézmény nem csak meghosszabbított, éjszakába nyúló

 • Újra divat lett a zebra
  by zugloinfo on 2024.06.19. at 21:00

  Eddig is sok gyalogos használta ki a kerékpársávot és bár szabálytalanul. de a felszínen jutott át a X. ből a XIV. kerületbe – az ÁRKÁD és a HÉV között –

 • Elindult a kaszálás
  by zugloinfo on 2024.06.19. at 20:34

  Június 3-án indult a tavaszi kaszálás negyedik üteme, a munkálatok várhatóan négy héten keresztül, a hónap végéig tartanak. A tervezett ütemezés: 1. hét: 2. hét: 3. hét: 4. hét:

Megosztom