Völner ügy – egyszerre három minisztériumban is folyik a házkutatás

Iratokat kerestek azokról a pályázatokról, amelyekről a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke és az Igazságügyi Minisztérium államtitkára telefonon beszéltek egymással. 

A házkutatások idején Schadl György már hetek óta letartóztatásban volt, Völner Pált viszont még nem gyanúsították meg. Az ügyészekkel Süli János tárca nélküli miniszter és Maruzsa Zoltán oktatásért felelős államtitkár is találkozott. A kormány nem árulta el az rtl.hu-nak, hogy Orbán Viktor értesült-e a házkutatásokról.

A nyomozati iratokból nem derül ki egyértelműen, hogy a házkutatások során mennyit árultak el a nyomozók a folyamatban lévő ügyről a minisztériumok jelen lévő munkatársainak, mert egy része akkor még titkosított volt, így azt sem tudhatjuk, tisztában voltak-e vele, hogy kik az ügy érintettjei.

Az RTL megkérdezte a kormányt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök vagy a kormány tagjai értesültek-e a házkutatásokról, és ha igen, tisztában voltak-e vele, hogy milyen ügyben nyomoznak, de nem kaptunk választ.

Orbán Viktor a december közepén tartott sajtótájékoztatóján azt mondta az RTL Híradó kérdésére, hogy aznap értesült először a Völner Pál ellen folyó eljárásról, amikor az ügyészség kikérte a mentelmi jogát – azaz december hetedikén.

Megosztom
  Ad le a voksod!