Üldözés közben ütött el egy nőt a rendőrautó (videóval)

A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei 2022. január 25-én 8 óra 30 perc körül akartak megállítani egy autóst a Fehér úton. Az autó vezetője figyelmen kívül hagyta a rendőri jelzést és továbbhajtott.

A rendőrök követték a járművet, amely 8 óra 45 perc körül a XVIII. kerületi Ráday Gedeon és Fedezék utca kereszteződésében állt meg, a vezetője pedig gyalogosan próbált elmenekülni.

A 39 éves Sz. Aladárt a közeli vasúti töltésnél elfogták, majd előállították a BRFK X. Kerületi Rendőrkapitányságra. A férfi által vezetett kocsi ellenőrzésekor kiderült, hogy azt körözik, és egy másik autó rendszámát szerelték fel rá.

A nyomozók Sz. Aladárt egyedi azonosító jellel visszaélés és járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként, és őrizetbe vették.

Úgy látszik az üldözések éjszakája volt a nap, mert a XVII. kerületben is lekapcsoltak a rendőrök egy járművet és annak sofőrjét.

Nekihajtott gépkocsival egy rendőrségi autónak, elsodorta a mellette álló rendőrt, majd újabb rendőrségi autóval ütközött egy jogosítvánnyal nem rendelkező 16 éves fiatal Budapesten péntek hajnalban.

    A rendőrök pénteken 1 óra 40 perc körül a XV. kerületi Páskom parknál akartak megállítani egy gépkocsit, amely a forgalommal szemben haladt az egyirányú úton.
    A sofőr a rendőri jelzés ellenére nem állt meg, nekihajtott egy szolgálati gépkocsinak és elsodorta a mellette álló rendőrt, aki könnyű sérülést szenvedett. Több rendőri egység kezdte követni a járművet, amely a jelzéseket figyelmen kívül hagyva tovább száguldozott.

Videó forrás: RTL klub


    A menekülő autós még egy rendőrautónak nekiütközött, majd onnan is továbbhajtott. A rendőröknek három óra körül végül a XVII. kerületben sikerült megállítaniuk a járművet. A gépkocsiban hárman utaztak, az eddigi adatok szerint a volánnál egy 16 éves fiatal ült, akinek nem volt jogosítványa.V


    Az akció során az egyik, megkülönböztető jelzéssel haladó szolgálati gépkocsi elütött egy elé lépő asszonyt, akit a mentők súlyos sérülésekkel vittek kórházba – írták, hozzátéve, hogy a baleset körülményeit az ügyészség vizsgálja.

  Rend és tisztaság a KÖKI-nél – nagytakarítást tartott partnereivel a BKK

További híreink

Megosztom