Kizárólag a szülő joga a szexuális felvilágosítás – mondják a megkérdezettek

A Mindennapok Női Szemmel Egyesület kutatása szerint a gyermekesek „elsöprő” többsége azt vallja, kizárólag a szülők feladata, joga, hogy a szexuális irányultságról, felvilágosításról gyermekével beszéljen, és támogatja a kormány által kezdeményezett gyermekvédelmi népszavazást – ismertette Király Nóra, az egyesület alapítója az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

Az ezer ember megkérdezésével készült felmérésben arra kérdeztek rá: mi a véleményük a válaszadóknak a gyermekbántalmazásról és a népszavazásról.


    Király Nóra kiemelte: sok szülő felháborítónak tartja és elutasítja, hogy tudta nélkül, gyermekének az iskolai keretek között tartson órát egy LMBTQ-aktivista. Ez egy valós probléma – hangsúlyozta az egyesület elnöke.
    Ugyanakkor leszögezte: nem a mássággal, a homoszexualitással van gond. Ők is mindig azt hangsúlyozzák, hogy a másságot el kell fogadni, tudomásul kell venni – mondta Király Nóra, rámutatva: a propagandával van a baj, hogy intézményesített keretek között azt tanítsák a gyermekeknek, hogy az természetes.


    Az egyesület felmérése szerint a szülők azt szeretnék, hogy az intézmények teljesen mentesek legyenek ettől a témától, és legyen a szülőkre bízva a szexuális felvilágosítás, illetve az, hogy „milyen szinten fogadtatják el velük a másságot” – folytatta, hozzáfűzve: „ez teljes mértékben a családok magánügye kell, hogy legyen”.


    Király Nóra elmondta: ezt a témát járják körül szerdai, online is követhető a Mindennapok Női Szemmel Egyesület és a Szent István Intézet által közösen rendezendő „A gyermek nem játék!” című konferenciájukon.

Szakemberek mellett felszólal a tanácskozáson – mások mellett – Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, Járóka Lívia, a Fidesz európai parlamenti képviselője és Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója. A szerdán 10 és 13 óra között tartandó rendezvényre a Facebook-on lehet regisztrálni – ismertette Király Nóra.

  Hasznos tanácsok a bankkártyádhoz


  

Megosztom