Elkapták a XVI. kerületben gyilkoló férfit

A Budapesti Rendőr-főkapitányság hajtóvadászatot folytatott a 2022. január 16-án éjjel a főváros XVI. kerületében történt emberölés tettesének felkutatása érdekében.

Az Életvédelmi Osztályon létrehoztak egy húszfős nyomozócsoportot, melynek tagjai kizárólag ezzel az üggyel foglalkoztak, de mellettük a BRFK számos más egysége is bekapcsolódott az adatgyűjtésbe.

A nyomozás részleteiről dr. Pál Adrián r. ezredes Budapest rendőrfőkapitánynak bűnügyi helyettese sajtótájékoztatón számolt be január 19-én. A rendelkezésre álló adatok szerint a későbbi áldozat az erkélyéről vette észre a környéken gyanúsan ólálkodó férfit, utána ment, hogy megállítsa, mire az ismeretlen szíven szúrta. A mentők és az orvosok hiába küzdöttek életéért, már nem lehetett megmenteni.

Sajtótájékoztató

Az ezredes elmondta, hogy a rendőrök véreb módjára, házról-házra járták az utcákat, rögzítve minden nyomot, összegyűjtve a legapróbb információmorzsákat, meghallgatva minden lehetséges tanút. A széleskörű adatgyűjtés eredményeként a bűncselekménytől számított 38. órában XVI. kerületi tartózkodási helyén elfogták a feltételezett elkövetőt, egy 39 éves férfit.

A gyanúsított kihallgatásakor beismerte a bűncselekmény elkövetését, azt is megmutatta a nyomozóknak, hogy hol rejtette el a gyilkossághoz használt, majd elmosott kést egy kerítés oszlopában. A rendőrök lefoglalták az elkövetéskor viselt ruhákat is, kivéve a kabátot, amit a férfi kidobott, a szemetest pedig azóta kiürítették.

A férfit a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával őrizetbe vette, letartóztatásának indítványozására előterjesztést tettek – írta a police.hu

Kérdésére az ezredes közölte: az elkövető egy ukrán származású, de magyar állampolgárságú kőműves, Magyarországon vendégmunkásként dolgozó férfi volt.

Helyszínelés. Mikor megtalálják a kést, mellyel leszúrta az áldozatát. A felvételen egy magánház kapubejáró oszlopából halásszák ki.

Vasárnap a szabadnapját töltötte és városnézésre indult, a parkoló autók közé pedig azért guggolt le, hogy „a dolgát végezze”.

A sértett – és ezt a felesége is megerősítette – azonban azt feltételezte, hogy más célja volt a férfinek, esetleg lopna vagy betörne, ezért eredt utána. Az elkövető büntetlen előéletű, ám a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közokirathamisítás bűntette miatt már folytat ellene eljárást.

Megosztom