Zuglóban az ellenzéki kormányfőjelölt

Fórumot tartott a Zuglói Civil Házban az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter és Hadházy Ákos, a zuglói 8. számú országgyűlési egyéni választókerület képviselő-jelöltje.

A két politikus többek között az ellenzék választás előtti feladatairól, kormányzási elképzeléseiről, illetve a Fidesz elszámoltatásáról beszélt és válaszolt a megjelentek kérdéseire is.

A több mint százfős rendezvény résztvevőit Horváth Csaba polgármester köszöntötte, aki elmondta, sok még a tennivaló Zugló fejlődése érdekében.

Márki-Zay Péter felszólalásában kiemelte, Magyarország következmények nélküli állammá vált. Ennek eredménye, hogy a médiában nincs szabadság, a bíróságok függetlensége nem biztosított, a legfőbb ügyész egy pártkatona, aki nem üldözi a korrupciót, ezért egy maffia állam épült ki. Magyarországon mélyreható változásra van szükség. Kitért arra is, hogy az új kormány első intézkedései között fog szerepelni, hogy hazánk csatlakozik az Európai Ügyészséghez. Leállítják a fölösleges beruházásokat, visszaállítják az önkormányzatiságot és megkezdik az euró bevezetésének az előkészítését.

Hadházy Ákos, akit Márki-Zay Péter az új kormány elszámoltatási felelősének nevezett, azt mondta: olyan sok ügy van, hogy a jogi felelősségre vonást egyedül nem tudná megoldani, ezért folyik az erre a feladatra vállalkozó, alkalmas és megbízható személyek kiválasztása. A korrupció összefüggéseiről szólva a képviselő-jelölt kifejtette: jól hangzik, hogy a kormány hirtelen jelentős minimálbér emelést hajtott végre, de ezzel számos vállalkozást nehéz helyzetbe hozott. Ezt Nyugat-Európában a háború után előre megtervezve végezték, hogy a cégeknek legyen idejük felkészülni.

Az eseményen megjelentek kérdéseire válaszolva Márki-Zay Péter kijelentette, lesz önálló környezetvédelmi minisztérium. A közbeszerzéseket és pályázatokat politikamentessé teszik, a valóban jobb ajánlatot tevők lesznek a győztesek. Bejelentette azt is, hogy a kormányhivatalokat nem szüntetik meg, azokra, ahogy a szakembereikre is szükség van. A politikai alapon kinevezett vezetőktől viszont meg fognak válni.

Fotó: Subits-Tóth Gergő

Hírek XIV. kerület Hírek XIV. kerület – A MI kerületünk – Zugló Magazin

  • Karbantartás miatt nyomáscsökkenés várható az ivóvízellátásban a jövő héten
    by zugloinfo on 2022.04.23. at 09:28

    A Fővárosi Vízművek szakemberei tervezett karbantartást végeznek a Zugló ivóvízellátásban fontos szerepet betöltő észak-pesti főnyomóvezetéken, ezért a jövő héten kedden és szerdán átmeneti víznyomáscsökkenésre, vízzavarodásra, a magasabb épületek felső emeletein esetleges vízhiányra kell számítani. A közszolgáltató tájékoztatása szerint a főnyomóvezeték tisztítását végzik április 26-a 7 óra és 27-e 15 óra között. Hangsúlyozták, hogy a munkálatok után a víz visszanyitását követően esetlegesen The post Karbantartás miatt nyomáscsökkenés várható az ivóvízellátásban a jövő héten appeared first on Hírek XIV. kerület.

  • Szakmai konferencia Zuglóban a kábítószer fogyasztás elleni fellépésről
    by zugloinfo on 2022.04.22. at 17:04

    Közös gondolkodás és helyi cselekvés címmel rendezett a Zuglói Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) online szakmai konferenciát. Az eseményen a szakemberek elemezték a drogprevenciós programok feltételrendszerét, megismerték egymás eredményeit, konzultáltak a cselekvési tervekről és a megvalósítási stratégiákról. A Sokacz Anikó, a Zuglói Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) elnöke vezette III. online szakmai konferencia részvevőit Kerpel-Fronius Gábor Budapest főpolgármester-helyettese, a Budapesti KEF elnök The post Szakmai konferencia Zuglóban a kábítószer fogyasztás elleni fellépésről appeared first on Hírek XIV. kerület.

Zuglói önkormányzat

Hozzászólok

Szólj hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .