Zuglóban az ellenzéki kormányfőjelölt

Fórumot tartott a Zuglói Civil Házban az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter és Hadházy Ákos, a zuglói 8. számú országgyűlési egyéni választókerület képviselő-jelöltje.

A két politikus többek között az ellenzék választás előtti feladatairól, kormányzási elképzeléseiről, illetve a Fidesz elszámoltatásáról beszélt és válaszolt a megjelentek kérdéseire is.

A több mint százfős rendezvény résztvevőit Horváth Csaba polgármester köszöntötte, aki elmondta, sok még a tennivaló Zugló fejlődése érdekében.

Márki-Zay Péter felszólalásában kiemelte, Magyarország következmények nélküli állammá vált. Ennek eredménye, hogy a médiában nincs szabadság, a bíróságok függetlensége nem biztosított, a legfőbb ügyész egy pártkatona, aki nem üldözi a korrupciót, ezért egy maffia állam épült ki. Magyarországon mélyreható változásra van szükség. Kitért arra is, hogy az új kormány első intézkedései között fog szerepelni, hogy hazánk csatlakozik az Európai Ügyészséghez. Leállítják a fölösleges beruházásokat, visszaállítják az önkormányzatiságot és megkezdik az euró bevezetésének az előkészítését.

Hadházy Ákos, akit Márki-Zay Péter az új kormány elszámoltatási felelősének nevezett, azt mondta: olyan sok ügy van, hogy a jogi felelősségre vonást egyedül nem tudná megoldani, ezért folyik az erre a feladatra vállalkozó, alkalmas és megbízható személyek kiválasztása. A korrupció összefüggéseiről szólva a képviselő-jelölt kifejtette: jól hangzik, hogy a kormány hirtelen jelentős minimálbér emelést hajtott végre, de ezzel számos vállalkozást nehéz helyzetbe hozott. Ezt Nyugat-Európában a háború után előre megtervezve végezték, hogy a cégeknek legyen idejük felkészülni.

Az eseményen megjelentek kérdéseire válaszolva Márki-Zay Péter kijelentette, lesz önálló környezetvédelmi minisztérium. A közbeszerzéseket és pályázatokat politikamentessé teszik, a valóban jobb ajánlatot tevők lesznek a győztesek. Bejelentette azt is, hogy a kormányhivatalokat nem szüntetik meg, azokra, ahogy a szakembereikre is szükség van. A politikai alapon kinevezett vezetőktől viszont meg fognak válni.

Fotó: Subits-Tóth Gergő

Zuglói magazin Zugló közéleti magazinja

  • Sitt szállítás Budapest
    by zugloinfo on 2022.11.15. at 20:37

    Szponzorál tartalom Sitt szállítás Budapest – 1998-ban kezdtem vállalkozásomat a konténeres hulladékszállítás területén 2 konténerrel. Mára már több, mint 40 db különféle méretű (4–8 m3-es) konténer áll rendelkezésemre.Tevékenységi körömet néhány éve kibővítettem, kismunkagép (BOBCAT)  és bontó-kalapács beszerzésével különböző gépi földmunkák végzését, betonok feltörését is vállalom. Ezen kívül szállítok még sódert, homokot, termőföldet. Egyedi esetekben különféle gépek (pl. szerszámgépek) fuvarozására felmerülő The post Sitt szállítás Budapest appeared first on Zuglói magazin.

  • Térképen a mikromobilitási pontok
    by zugloinfo on 2022.11.14. at 18:40

    Folyamatos problémát jelentett az elektromos rollerek és az úgy nevezett mikromobilitást segítő közlekedési eszközök tárolása Budapesten. Volt olyan kerület, ahol be is akarták tiltani. A Fővárosi Önkormányzat mikromobilitási pontokat hozott létre. A mikromobilitási pontokat – más néven Mobi-pontokat – azért hozta létre a Főváros, hogy a felhasználók rendezetten tudják felvenni és leadni a megosztott kerékpárokat és rollereket. A Mobi-pontok elemei: a tábla, The post Térképen a mikromobilitási pontok appeared first on Zuglói magazin.

Zuglói önkormányzat

Hozzászólok

Szólj hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .