Zuglóban az ellenzéki kormányfőjelölt

Fórumot tartott a Zuglói Civil Házban az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter és Hadházy Ákos, a zuglói 8. számú országgyűlési egyéni választókerület képviselő-jelöltje.

A két politikus többek között az ellenzék választás előtti feladatairól, kormányzási elképzeléseiről, illetve a Fidesz elszámoltatásáról beszélt és válaszolt a megjelentek kérdéseire is.

A több mint százfős rendezvény résztvevőit Horváth Csaba polgármester köszöntötte, aki elmondta, sok még a tennivaló Zugló fejlődése érdekében.

Márki-Zay Péter felszólalásában kiemelte, Magyarország következmények nélküli állammá vált. Ennek eredménye, hogy a médiában nincs szabadság, a bíróságok függetlensége nem biztosított, a legfőbb ügyész egy pártkatona, aki nem üldözi a korrupciót, ezért egy maffia állam épült ki. Magyarországon mélyreható változásra van szükség. Kitért arra is, hogy az új kormány első intézkedései között fog szerepelni, hogy hazánk csatlakozik az Európai Ügyészséghez. Leállítják a fölösleges beruházásokat, visszaállítják az önkormányzatiságot és megkezdik az euró bevezetésének az előkészítését.

Hadházy Ákos, akit Márki-Zay Péter az új kormány elszámoltatási felelősének nevezett, azt mondta: olyan sok ügy van, hogy a jogi felelősségre vonást egyedül nem tudná megoldani, ezért folyik az erre a feladatra vállalkozó, alkalmas és megbízható személyek kiválasztása. A korrupció összefüggéseiről szólva a képviselő-jelölt kifejtette: jól hangzik, hogy a kormány hirtelen jelentős minimálbér emelést hajtott végre, de ezzel számos vállalkozást nehéz helyzetbe hozott. Ezt Nyugat-Európában a háború után előre megtervezve végezték, hogy a cégeknek legyen idejük felkészülni.

Az eseményen megjelentek kérdéseire válaszolva Márki-Zay Péter kijelentette, lesz önálló környezetvédelmi minisztérium. A közbeszerzéseket és pályázatokat politikamentessé teszik, a valóban jobb ajánlatot tevők lesznek a győztesek. Bejelentette azt is, hogy a kormányhivatalokat nem szüntetik meg, azokra, ahogy a szakembereikre is szükség van. A politikai alapon kinevezett vezetőktől viszont meg fognak válni.

Fotó: Subits-Tóth Gergő

Zuglói magazin XIV. kerület Zugló közéleti magazinja

  • Hatalmas tűz martalékává váltak a vasúti talpfák
    by zugloinfo on 2024.04.10. at 16:29

    Több száz köbméternyi vasúti talpa kapott lángra Rákosrendezőn! Vasúti talpfák égtek tegnap késő este Rákosrendező vasútállomáson, a Teleki Blanka utca felőli oldalon. A tűz egy száz méter hosszú, húsz méter

  • Ágyi poloska irtás
    on 2024.04.03. at 10:32

    Az ágyi poloska egy igazi rémálom lehet. Nemcsak kellemetlenséget okoz, de a pénztárcánkat is megterheli az ágyi poloska irtás költsége. De vajon lehet-e olyan megoldás, amely hatékony és olcsó? Ebben

Zuglói önkormányzat

Megosztom