Zuglóban az ellenzéki kormányfőjelölt

Fórumot tartott a Zuglói Civil Házban az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter és Hadházy Ákos, a zuglói 8. számú országgyűlési egyéni választókerület képviselő-jelöltje.

A két politikus többek között az ellenzék választás előtti feladatairól, kormányzási elképzeléseiről, illetve a Fidesz elszámoltatásáról beszélt és válaszolt a megjelentek kérdéseire is.

A több mint százfős rendezvény résztvevőit Horváth Csaba polgármester köszöntötte, aki elmondta, sok még a tennivaló Zugló fejlődése érdekében.

Márki-Zay Péter felszólalásában kiemelte, Magyarország következmények nélküli állammá vált. Ennek eredménye, hogy a médiában nincs szabadság, a bíróságok függetlensége nem biztosított, a legfőbb ügyész egy pártkatona, aki nem üldözi a korrupciót, ezért egy maffia állam épült ki. Magyarországon mélyreható változásra van szükség. Kitért arra is, hogy az új kormány első intézkedései között fog szerepelni, hogy hazánk csatlakozik az Európai Ügyészséghez. Leállítják a fölösleges beruházásokat, visszaállítják az önkormányzatiságot és megkezdik az euró bevezetésének az előkészítését.

Hadházy Ákos, akit Márki-Zay Péter az új kormány elszámoltatási felelősének nevezett, azt mondta: olyan sok ügy van, hogy a jogi felelősségre vonást egyedül nem tudná megoldani, ezért folyik az erre a feladatra vállalkozó, alkalmas és megbízható személyek kiválasztása. A korrupció összefüggéseiről szólva a képviselő-jelölt kifejtette: jól hangzik, hogy a kormány hirtelen jelentős minimálbér emelést hajtott végre, de ezzel számos vállalkozást nehéz helyzetbe hozott. Ezt Nyugat-Európában a háború után előre megtervezve végezték, hogy a cégeknek legyen idejük felkészülni.

Az eseményen megjelentek kérdéseire válaszolva Márki-Zay Péter kijelentette, lesz önálló környezetvédelmi minisztérium. A közbeszerzéseket és pályázatokat politikamentessé teszik, a valóban jobb ajánlatot tevők lesznek a győztesek. Bejelentette azt is, hogy a kormányhivatalokat nem szüntetik meg, azokra, ahogy a szakembereikre is szükség van. A politikai alapon kinevezett vezetőktől viszont meg fognak válni.

Fotó: Subits-Tóth Gergő

  • Elindult a kaszálás
    by zugloinfo on 2024.06.19. at 20:34

    Június 3-án indult a tavaszi kaszálás negyedik üteme, a munkálatok várhatóan négy héten keresztül, a hónap végéig tartanak. A tervezett ütemezés: 1. hét: 2. hét: 3. hét: 4. hét:

  • Rózsa András, Zugló polgármestere
    by zugloinfo on 2024.06.19. at 20:25

    Rózsa András, Zugló polgármestere a Momentum túléléséről, a Szikra Mozgalommal való együttműködésről és a zuglói botrányokról is beszélt a 444-nek adott interjújában. „Nem elég interjúkban és nyilatkozatokban ellenállni. Az alibizés.

Zuglói önkormányzat

Megosztom