Újra magyar kézbe kerül a régió egyik legjelentőseb humánerőforrás szolgáltatója

A Prohuman újra 100 százalékban magyar tulajdonba kerül, miután alapító tulajdonosai aláírták a szerződést a lengyel Gi Group Poland S.A. és fő tulajdonosa, az olasz hátterű Gi Group képviselőivel a lengyel társaság számára korábban értékesített üzletrészük visszavásárlásáról – tájékoztatta a munkaerő-kölcsönző és humánerőforrás szolgáltató pénteken az MTI-t.

    Közleményükben kiemelték: a vállalatot az alapítás óta vezető magyar tulajdonosok erősebb növekedési pályára kívánják állítani a társaságot, ez volt a fő oka annak is, hogy kezdeményezték az ügyletet.
    A magyar tulajdonosi háttér a korábbinál is nagyobb üzleti függetlenséget biztosít, így még hatékonyabban támogatja az ambiciózus növekedési és fejlesztési terveket – jegyezték meg.


    A vállalat vezetői jelezték, hogy a következő években meghatározóbb szerepet szeretnének vállalni a nemzetközi piacon.
    A megállapodás értelmében az üzletrészt a vállalat alapítói tulajdonában lévő Sun Group Kft. vásárolja meg – ismertették.


    A Gazdasági Versenyhivatal engedélyezési eljárása és néhány, ilyenkor szokásos feltétel megvalósulása után várhatóan 2022 elején zárulhat le a tranzakció.
    A Prohuman és leányvállalatai csoportszintű árbevétele 2020-ban 163 millió euró (59,9 milliárd forint) volt. A cégcsoport több mint 20 éves múlttal rendelkezik a régióban, 8 országban van jelen; több mint 17 ezer embert foglalkoztat – olvasható a közleményben.

Megosztom