Karácsony egy milliót ajánl fel annak, aki…

Karácsony Gergely a korrupcióellenes világnap alkalmából egy millió forintot ajánl fel saját fizetéséből.

Mi köze a Völner-botránynak az V. kerületi zavaros ingatlanügyekhez? Kinek ajánlok fel egymillió forintos jutalmat? Ma van a korrupcióellenes világnap,

jó alkalom, hogy a korrupció-elleni harcról beszéljünk, két konkrét ügy kapcsán.Az egyik a az Orbán-kormány legfelsőbb köreit érinti: kenőpénzes korrupcióval vádolják az igazságügyi miniszter helyettesét, letartóztatásban van a bírói végrehajtói kar elnöke.

A Fideszen lenne a sor, hogy felállítsa a parlamenti vizsgálóbizottságot, ezt azonban egyelőre nem tették meg. Pedig érdekes fővárosi összefüggéseket is fel lehetne tárni. Azt például, hogyan jutott a Völner-ügy kulcsfigurája zavaros körülmények között, az V. kerület fideszes polgármesterének döntésével értékes Városház utcai ingatlanhoz.

Itt van hát egy valóságos Városház-ügy, jó oka lenne a Fidesz tényfeltáró tüsténkedésének.Közben folytatódik az orosz mintára összedobott kompromat: fideszes oligarchák meg akarták kaparintani a Városháza épületét, de mi nem adjuk.

Segítve a vizsgálóbizottság munkáját is, a korrupció elleni harc legfontosabb eszközeinek, a transzparenciának és a nyilvánosságnak jegyében főpolgármesteri fizetésem terhére egymillió forintot ajánlok fel bárkinek, aki a nyilvános fővárosi vagyonhasznosítási pályázati kiírások alapján bármilyen visszaélésnek nyomát látja, ha azt bizonyítja, hogy a nyílt pályázatok közül bármelyik versenykorlátozó vagy személyre szabott lenne.Nem csak a korrupcióellenes világnapon szükséges kimondani: Magyarország eminens érdeke, az ország gyarapodásának feltétele a korrupció felszámolása.

És ki kell mondanunk azt is, ami a Völner-ügy után immár teljesen nyilvánvaló: a korrupció felszámolása itt és most a kormányváltással kezdődik. Részletek a videóban!

Megosztom