Szinte súlytalan – Soós Edina kiállítása a Bartók Béla Boulevard-on

Hogyan lehet érzéseket és gondolatokat absztrakt formában, vizuálisan megfogalmazni? Soós Edina a legfrissebb munkáiban erre tesz kísérletet.

„Képei nemcsak vizuális élményt nyújtanak, hanem telve vannak gondolatisággal és törvényszerűséggel. Egy idő után érdeklődése a kubizmus sarkított formáitól egy organikus, lágyabb vonalvezetés irányába fordult, hisz ez a kifejezésmód sokkal több titok elrejtésére ad lehetőséget. Ekkor ismerte fel saját nőies önkifejezésének formáit, a lágy formák már a szürrealizmus költőiségét vetítik előre. Némely képe túlmegy a vizualitás határain, és a szinesztézia hatását kelti (…) mintha suttogna valami vagy egyes képei mintha illatot bocsátanának ki”

– ezekkel a gondolatokkal méltatta az alkotót mestere, Breznay András. 

A kiállítás december 12-ig, minden nap 10 és 19 óra között látogatható. Az alkotó december 10-én 17 órakor tárlatvezetést tart -írja a kultura.hu online magazin

A festő írja magáról:

 Számomra az alkotás misztérium, izgalmas utazás a saját tudattalanom régióiba. Festői kibontakozásomat a több évtizedes szellemi útkeresés inkubátor gyanánt érlelte és alakította. Rajztanulmányokat a pápai képzőművész körben és Budapesten a Dési Huber szakkörben folytattam, majd pár évtizedes szünet után, most már jó néhány éve a Budai Rajziskolában, Breznay András tanítványaként veszek részt a festőképzésen. Az ő művészete, tudása és szemlélete nagy befolyást gyakorolt rám.

Címlapfotó forrása: budaorsinaplo.hu

Megosztom