Futás miatt lesznek megint lezárások Budapesten

Futóverseny miatt vasárnap estig lezárják a fővárosi Pázmány Péter sétányt, emellett a hétvégére időszakosan és szakaszosan a budai és a pesti alsó rakpartot, valamint más útszakaszokat is.

A Pázmány Péter sétányt már pénteken lezárták, a forgalomkorlátozás vasárnap 20 óráig érvényben marad.

    Szombaton időszakosan lezárják a budai alsó rakpart Dombóvári út és Üstökös utca közötti szakaszát, a Halász utcai felhajtótól a Bem rakpart-Jégverem utca-Fő utca-Clark Ádám tér-Lánchíd utca és az Alagút utca-Attila út-Apród utca-Ybl Miklós tér-Várkert rakpart útvonalat, továbbá a Műegyetem rakpartot.


    Vasárnap szintén időszakosan lezárják a budai alsó rakpartot, továbbá a pesti alsó rakpartot a Margit híd és a Dráva utca között. Szintén lezárásra kell számítani a Bem rakpart-Jégverem utca-Fő utca-Clark Ádám tér-Lánchíd utca-Várkert rakpart útvonalon, az Alagút utca-Attila út-Apród utca útvonalon, valamint a Szent Gellért rakparton, a Műegyetem rakparton és a Dombóvári úton is.


    A forgalomkorlátozások a közösségi közlekedés járatait is érintik, ennek részletei a Budapesti Közlekedési Központ honlapján olvashatók.
    Több mint tízezer résztvevőt – köztük mintegy ezer külföldi vendéget – várnak a szombat-vasárnap tartandó 36. Spar Budapest Maraton futófesztiválra. A két napon 11 távot teljesíthetnek az érdeklődők, 400 métertől a maratoni távig.

Megosztom