Külön indulnak, de azonos céllal

Külön indulnak, de azonos céllal

A Péter

ELŐVÁLASZTÁS 2021 – Napok óta téma Márky-Zay és Karácsony közötti “párharc”, hogy ki lépjen vissza a másik javára. Karácsony többször is kijelentette, hogy sosem kérte, hogy Hódmezővásárhely jelenlegi polgármestere visszalépjen a javára. Most sem kéri, ellenben Márky-Zay azt ígérte, ha szükséges visszalép.

Erről és a saját elképzeléséről írt Karácsony Gergely Facebook posztjában.

 

Elmondtam pénteken, elmondtam szombaton, vasárnap, hétfőn, kedden és szerda este is Márki-Zay Péternek: Magyarország újraegyesítésének programjához, a szociális és zöld fordulathoz hívok szövetségeseket. Hatalomtechnikai alkudozások, egymásnak ellentmondó közvélemény-kutatások nem számítanak akkor, amikor Magyarország jövője a tét.

Bár én soha nem kértem, Márki-Zay Péter hónapok óta azt hangoztatja, visszalép a javamra az előválasztás második fordulójában. A választás előtti utolsó pillanatban azonban ennek pont az ellenkezőjére jutott. Döntését természetesen tiszteletben tartom. Ennek nyomán külön indulunk a második fordulóban, de mindketten elkötelezettek vagyunk az ellenzéki egység megőrzése és megerősítése mellett.

Nem visszalépek, hanem előre!

Májusban, amikor bejelentettem, hogy elindulok az előválasztáson miniszterelnök-jelöltként, azt mondtam: a politikának kell, hogy legyen erkölcsi célja, anélkül nem érdemes. Ez az erkölcsi cél pedig nem lehet más, mint Magyarország újraegyesítése.

Az, hogy meghaladjuk a megosztó, gyűlöletkeltő revanspolitikát, hogy kezeljük az ország sok gondja közül a legnagyobbat: a széjjelszakítottságot, hogy magyart magyarral fordít szembe a politika, hogy a társadalom megszűnt összetartó közösség lenni.

De ez, mondtam akkor is, a hatalmat igazoló erkölcsi cél nem lehet csak a pártok, csak a miniszterelnök-jelöltek ügye. Ehhez szükség van mindenkire.

Meggyőződésem az is, hogy az Orbán-rezsim korrupt, igazságtalan és pökhendi politikájára itt és most csakis és kizárólag zöld-baloldali politikai válasz adható, mert Magyarországnak szociális és zöld fordulatra van szükség, mert ez, csak ez szolgálja a jövőt.

A nagyotmondási és az Orbán-hasonmásversenybe nem szálltam be, és ezután sem fogok. Mert én valóban kormányzásra készülök és nem csak kampányra.

És tudom, pontosan tudom, milyen felelősséggel jár ez, és én ebből a felelősségből nem engedek. Kész és képes vagyok olyan politikai ajánlatot tenni Magyarországnak, amely nem csak a kormányváltást éri el, de igazságot tesz és ezek után újraegyesíti Magyarországot. A támogatásnak örülök, kész vagyok szövetséget kötni, de az elveimből és a hitemből nem engedek.

0 0 Szavazat
Cikk minősítése

Ha érdekesnek találtad, írd meg véleményed

Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Az összes megjegyzés megtekintése