Handó harmadszor is pert vesztett, pedig bíró

Juszt László – most az mindegy, hogy hová tart, vagy honnan jött – egy Facebook bejegyzésében hívja fel a figyelmet arra, hogy Handó Tünde – jelenleg alkotmánybíró – 2017-ben kétszer is megsemmisített egy bírói pályázatot, mert nem szerteette volna, hogy ha a megírója posztot kapna.

Íme:

Szájerné, Handó Tünde – Orbánné barátnője – jogerősen pert vesztett Vasvári Csaba bíró ellen, aki még 2017-ben pályázott meg egy bírói állást – kétszer egymás után, de Handó Tünde, aki akkoriban az országos Bírói Hivatal elnöke volt mindkét alkalommal inkább érvénytelenítette a pályázatot, de nem nevezte ki Vasvárit, aki ezt követően beperelte. Négy éves hercehurca után most jogerősen nyert Vasvári Csaba.Eszerint Handó eljárása jogellenes volt.

A legfőbb bíró “tévedett”. Nem egyszer, kétszer, majd háromszor, mert fellebbezett is. A jogerős ítéletben olyan garanciákat is lefektettek, amelyek hasonló önkényes döntéseket nem tesznek lehetővé a következőkben.Az persze a magyar jogállamiság helyzetére utal, hogy időközben az “asszonyság” a legfőbb bírói testületben kapott helyet. Alkotmánybíró lett. Van még kérdés?

Megosztom