Programajánló – a 100 esztendeje született Bánó Endre grafikusművész retró plakátkiállítása

Programajánló – a 100 esztendeje született Bánó Endre grafikusművész retró plakátkiállítása

Október 7-én 18 órakor nyílik galériánkban a 100 esztendeje született Bánó Endre grafikusművész retró plakátkiállítása.

1940-ben az Atelier Művészeti és Tervező Műhelyiskolában folytatta tanulmányait, ahol mesterei Beron Gyula, Kolozsvári Sándor, Végh Gusztáv és Orbán Dezső voltak.

Munkássága kiterjedt a tervezőgrafika legkülönbözőbb területeire, a tipográfiától az újságrajzon át az embléma- és plakáttervezésig. Gyakran dolgozott együtt Czeglédi Istvánnal és Gál Mátyással, akikkel kereskedelmi vásárok kiállításgrafikai munkáit készítette.

Ő alkotta meg a Népszabadság című napilap grafikusaként az újság fejlécét. Illusztrációkat készített az Ifjúsági Könyvkiadó és a Táncsics Könyvkiadó számos ismeretterjesztő kiadványához, több hazai és külföldi kiállításon is részt vett.

A kiállítást Káldor Katalin grafikusművész nyitja meg, akinek édesapja Káldor László grafikusművész Bánó Endre pályatársa volt.

Hírek V. kerület Belvárosi Magazin

 • A Fővárosi Vízművek is csatlakozik a rakpart-felújításhoz
  by otodikkerulet on 2021.08.22. at 07:01

  Megkezdődtek az idei év legjelentősebb vízhálózati rekonstrukciójának előkészítő munkálatai. A Fővárosi Önkormányzat pesti alsó rakpartot érintő nagyszabású projektjeihez csatlakozva a Fővárosi Vízművek megújítja az Erzsébet híd és Margit híd között húzódó 1200 mm átmérőjű SENTAB-vezetéket. A Lánchíd és az alsó rakpart Parlament és Margit híd közti felújítása, valamint a RAK-PARK projekt kiegészítéseként a Kossuth tér és a Március 15. tér The post A Fővárosi Vízművek is csatlakozik a rakpart-felújításhoz appeared first on Hírek V. kerület.

 • A gyanú szerint a fiatal egy órán belül két motort is ellopott a belvárosból
  by otodikkerulet on 2021.07.10. at 09:43

  Egy V. kerületi mélygarázs biztonsági őre vette észre, hogy 2021. július 5-én reggel 6 óra 30 perc körül egy ismeretlen férfi a sorompókat kikerülve egy robogót tol ki a garázsból, így őt kérdőre vonta.  Miután a férfi a garázshoz belépőkártyát nem tudott felmutatni, és ottléte okára hihető magyarázattal nem tudott szolgálni, az őr értesítette a rendőröket. A perceken belül a helyszínre érkező The post A gyanú szerint a fiatal egy órán belül két motort is ellopott a belvárosból appeared first on Hírek V. kerület.

 • Soha nem látott szoborkiállítás nyílik a Kálmán Makláry Fine Arts galériában!
  by otodikkerulet on 2021.06.23. at 18:44

  A nagysikerű Magyar-Párizs kiállítás sorozat keretén belül jelenleg a szobrászművészek alkotásait mutatjuk be. Olyan világhírű művészeket, kiknek szülőhazája Magyarország, de kiteljesedésük, szinte teljes életművük Franciaország művészeti áramába tartoztak. Az École de Paris kiemelkedő tagjai közül Miklós Gusztáv, Csáky József, Beöthy István, Anton Prinner, Sylvester Katalin, Victor Román és Szabó László alkotásai láthatók egészen a 30-as évektől. A fa és bronz technikával készült alkotások The post Soha nem látott szoborkiállítás nyílik a Kálmán Makláry Fine Arts galériában! appeared first on Hírek V. kerület.

0 0 Szavazat
Cikk minősítése

Ha érdekesnek találtad, írd meg véleményed

Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Az összes megjegyzés megtekintése