Dhaulagiri

Varga Csaba a Dhaulagiri csúcsán!

„De szép itt…” – ezt mondta telefonon Varga Csaba a Hazajárónak, miután nepáli idő szerint ma 9:45-kor (magyar idő szerint reggel 6 órakor) felért a Dhaulagiri 8167 m magas csúcsára! – közölte a Hazajáró a Facebook oldalán

Elmondása szerint többen indultak útnak a 3-as táborból, de – a különböző mászó tempók miatt – egyedül érte el a „Fehér hegy” csúcsát.

Csaba az út feléhez ért, szorítsunk neki, hogy biztonságban visszatérjen előbb a 3-as, majd az alaptáborba! A világ hetedik legmagasabb hegyének megmászása nagyváradi hegymászó barátunk ötödik teljesített nyolcezrese. Ezzel Csaba a ma élő legtöbb 8000 méternél magasabb hegycsúcsot – pótlólagos oxigén és magashegyi teherhordók segítsége nélkül – elérő magyar hegymászóvá lépett elő.

Szívből gratulálunk ehhez az emberfeletti teljesítményhez!Varga Csaba szeptember 12-én indult Budapestről Nepálba. Szeptember 17-én elérte a Dhaulagiri alaptáborát (4750 m). Szeptember 19-én felment az egyes táborba (5900 m), majd visszatért az alaptáborba.

Szeptember 21-én újabb akklimatizációs körre indult: a 2-es táborban (6450 m) két éjszakát is eltöltött, majd szeptember 24-én elérte a 3-as tábort (7200 m). Visszatért az alaptáborba, ahonnan szeptember 28-án indult a csúcsmászásra.

Szeptember 29-én a 2-es táborban aludt, majd 30-án felment a 3-asba. Onnan szeptember 30-án nepáli idő szerint 23 óra körül (magyar idő szerint 19 körül) indult a csúcs felé, amit 11 órás menetben ért el a hatalmas hóban.Amint Csaba leér az alaptáborba, ismét jelentkezünk, s igyekszünk mielőbb megosztani veletek a várva várt képet: ismét magyar zászló lobogott a Himalája csúcsán!

A világ hetedik legmagasabb hegyének megmászása a nagyváradi hegymászó ötödik teljesített nyolcezrese. Ezzel Varga Csaba a ma élő magyar hegymászók közül a legtöbb 8000 méternél magasabb hegycsúcsot mászta meg, pótlólagos oxigén és magashegyi teherhordók segítsége nélkül. (travelo.hu)

  Házikedvenceink veszélyben?

További híreink

Megosztom