Zalatnay Cini

„Nem vagyok én apáca”

Peter Rockerboyler

Kásler Miklós, mindenki – de főleg a magyarság kutatóké és a zenészeké – kisegítője, nem kevesebb, mint 10 millát adott oda Cininek, hogy életutat koncertezzen. Tárnokon.

Nem tudom Cini hol kezdte és Tárnoknak mennyire van köze az élet útjához, de nagyon úgy fest, hogy annyi pénzt nem akar rá áldozni, hiszen neki is kevés van. Hagyni kell valamit belőle.

Jó lenne tudni, hogy miből áll egy ilyen koncert izé. Tárnokon. Hacsak, nem járja be a fél országot. Ahhoz viszont kevés.

Azt írja az újság, hogy Cini aláírt. Fideszesek körében készült róla néhány fotó és ezért jött az EMMI pénze. Megvallom őszintén, egy kicsit hányinger keltő, ez a régi rendszer által is favorizált zenészek törleszkedése, Nagy Ferótól Ákosig bezárólag.

Szerencsére vannak kivételek, de Ők a komolyabb műfaj zenészei, hagy ne nevezzem meg őket. Amikor egy Pataki Attila – bocsánat Pataky – mert most mát mint Cini Attila is y-ra váltott – is szívesen fotóztatja magát fideszes politikusok körében, az nagyon rombolja a rockerekbe vetett hitemet. Persze én itt az igazi rockerekre gondolok, és nem az utánzó majmokra.

A napi.hu írta meg a napokban, hogy a nehéz anyagi körülményeiről rendszeresen nyilatkozó Zalatnay Sarolta júliusban miniszteri támogatást kapott. A Nemzeti Kulturális Alap emberi erőforrások minisztere számára fenntartott keretből 10 millió forintot hagyott jóvá Kásler Miklós – derül ki az NKA honlapján megjelent pályázati döntésekből. (Az egyedi pályázatok támogatását a miniszteri döntést követő hónapban teszik közzé az NKA honlapján.)

Szóval na!

Nekem is el kelletne kezdenem sírni, hogy mi lesz az én élet utammal. Igaz, nekem nem volt Bee Gees tag a kedvesem, a Playboy sem készített rólam szexi fotókat és a melleim is kicsik. No, meg börtönben sem voltam gazdasági bűncselekményért. Még.

  Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában

További híreink

Megosztom