Épület bontás Budapest

Beton épületek bontása professzionális munkagépekkel

Szponzorált tartalom

Épület bontás Budapest – A bontás speciális feladat, mely azon túl, hogy megfelelő hozzáértést és precizitást igényel, meg vannak a rá vonatkozó szigorú előírásai és szabályai, amelyeket minden körülmények között be kell tartani.

Az épület bontás az engedélyeztetésnél kezdődik, pontosabban a felmérésnél. Nem minden bontási feladat igényel hatósági engedélyt, és kérelmezést, ezért a körültekintő tervezés kulcsfontosságú.

Hogyan zajlik a bontás, avagy a kezdetektől a romba döntő, újjászületést segítő végig!

A szabadon álló családi házak bontásához nincsen szükség kérelmezésre, és a munka gyakorlatilag bármikor, akadálytalanul elvégezhető. A zárt beépítésű vagy a műemlék (jellegű) épületek, azonban jóváhagyás nélkül nem bonthatóak el. Ekkor az engedélyeztetés alapját a bontási terv biztosítja, amit kizárólag a Magyar Építészkamara jogosult építész tervezője készíthet el.

Épület bontás Budapest – A hatósági engedélyeztetés után megkezdődhet a felvonulás és az elbontás. Az épületszerkezeti egységek meghatározott sorrendben távolíthatóak el.

A bontási feladatok egy része kézi erővel is megoldható, például beton alapanyagoknál a gépi bontókalapács elengedhetetlen. A falak bedöntése többnyire valamilyen földmunkagép segítségével vihető véghez. Szűk helyen a távirányítású technológia lehetővé teszi a biztonságos, kockázatmentes bontást.

A munkálatok során keletkező törmelék elszállításának megszervezése roppantul lényeges. Amennyiben pedig veszélyes hulladékok is előkerülnek a munkafolyamatok alatt, úgy a speciális kezelés nélkülözhetetlen.

A hulladékelszállításra vonatkozó törvény megad egy un. küszöbértéket. Ha a felhalmozódó sitt mennyisége ezt meghaladja, akkor a hulladékokat fajtánként csoportosítva lehet a munkaterületen tárolni. Az elszállítás természetesen csak igazoltan végezhető el.

A vasszerkezet bontás külön kategóriába tartozik, mely esetében a specifikus eszközök használata épp úgy fókuszba kerül, mint a törvényi háttér ismerete és tiszteletben tartása.

A környezettudatos szemlélet minden egyes lépés alapja!

A természetvédelem preferálása nemcsak a hulladékgazdálkodásban élvez prioritást. Természetesen a veszélyes hulladékok tárolása, és elszállíttatása fokozott figyelmet és szakmai előkészítést igényel. Ám a bontási munkálat egészében lényeges a “zöld” elvek követése.

Tehát a gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy a beton vagy vasszerkezetes épületek bontásában professzionális gépek játszanak főszerepet, melyek játszi könnyedséggel végzik el a feladatukat. A törmelékek osztályozása a következő lépcsőfok, különösen ha veszélyes hulladékokról van szó. A lerakóhely pedig a végső állomás.

Megosztom