Összekötik a HÉV vonalat a M2-es metróval az Örs vezér terén

Fotó: APEV Arold Péter

Elindult a „Gödöllői HÉV (H8) és Csömöri HÉV (H9) vonalszakaszok korszerűsítése és az Örs vezér terén az M2 metróvonallal történő összekötése, valamint metró és elővárosi vasúti üzemre képes járművek beszerzése előkészítése” IKOP-3.1.0-15-2021-00023 projekt.

A projekt célja a kötöttpályás közösségi közlekedés fejlesztése, Budapest belvárosa, a pesti külső kerületek (Budapest X., XIV. és XVI. kerületei) és Csömör, Gödöllő, Kistarcsa, Kerepes, Mogyoród, között átszállásmentes, gyors eljutási lehetőséget biztosító elővárosi gyorsvasúti rendszer kialakításának és a kapcsoló járműbeszerzés előkészítése.

Az előkészítést követően megvalósuló beruházás során összekötésre kerül a jelenlegi M2 metróvonal és a H8 gödöllői, illetve H9 csömöri HÉV-vonal. Megújulnak, illetve részben áthelyezésre kerülnek a HÉV-megállóhelyek, és korszerűsítésre kerülnek a pályák és a kapcsolódó biztosítóberendezések is. A projekt a beruházás előkészítését, a tervezés-engedélyezés és pályázati előkészítés munkáit tartalmazza.

A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2023.12.31.

A projekt a Kohéziós Alap, az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásával valósul meg.

A projekthez nyújtott összes támogatás 5 839 127 777 Ft, a támogatás mértéke: 100%, vissza nem térítendő támogatás.

Vélemény?

Kőbánya közélet Kőbánya közéleti magazinja

 • Állandó véradópont nyílt a Sugár üzletközpontban
  by MTI on 2022.12.01. at 13:19

   Herczegh Anita, Áder János korábbi köztársasági elnök felesége vért ad az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) új állandó véradási helyszíne, a Sugár véradópont átadásán Budapesten, az Örs vezér téri Sugár üzletközpontban 2022. december 1-jén. A véradóponton hétköznap 12 és 18 óra között várják a véradókat. MTI/Máthé Zoltán A Állandó véradópont nyílt a Sugár üzletközpontban bejegyzés először Kőbánya közélet-én jelent meg.

 • Kori kedvelőknek
  by kobanya on 2022.12.01. at 13:15

  Mustó Géza Zoltán Kőbányán Megnyilt a kori pálya! Adventi hangulat Kőbányán! Ingyenes jégpálya, karácsonyi fények, mézeskalács készítés. És ez még csak a kezdet. A Kori kedvelőknek bejegyzés először Kőbánya közélet-én jelent meg.

 • Békés-megye Mike Cintiának szurkolhat közel két hét múlva
  by kobanya on 2022.11.27. at 21:58

  Szponzorált tartalom Péter Arold Békés megye megyéből Mike Cintia a kettes rajtszámmal indul a Nemzeti Szépségverseny, a La Burrata Mozzarella Miss Hungary 2022-es döntőjében, mely december 11-én Budapesten az Aquaworld Hotel Amazonas dísztermében kerül megrendezésre. Csupán 150 néző jelenlétében zajlik a királynő koronázása, viszont az Oxygen Music győri stábja tv A Békés-megye Mike Cintiának szurkolhat közel két hét múlva bejegyzés először Kőbánya közélet-én jelent meg.

 • Furák vagyunk mi emberek
  by kobanya on 2022.11.22. at 12:31

  Arold Péter Ugye ismerjük a van rajta sapka, nincs rajta sapka hozzáállást? A Rákos-patak kőbányai részének rendbe tételére jelentős összeget kapott az Önkormányzat, így hasonló formában mint a patak XVII. kerületi része, rendezés alá kerülhet. A hírről beszámoló bizonyos kommentek egy része persze ennek nem örül, mert mindjárt a zöldfelület A Furák vagyunk mi emberek bejegyzés először Kőbánya közélet-én jelent meg.

 • Gázkészülék szerelő Kőbánya
  by kobanya on 2022.11.16. at 17:15

  Szponzorált tartalom Andruk Imre gázkészülék szerelő vagyok. Legyen az kazán, gázkészülék, konvektor, hívja a +36 20 456 8680-as telefonszámot. Telefonszámom az oldalról is hívható ha mobil telefonról böngész. Bármilyen kazán és gázkészülék javítása, szervizelése, folyamatos karban társában számíthat rám. Minden évben van tél, ne hagyja az utolsó pillanatra a fűtőberendezésének felülvizsgálatát, A Gázkészülék szerelő Kőbánya bejegyzés először Kőbánya közélet-én jelent meg.

Hozzászólok

hozzászólás lezárva.