Összekötik a HÉV vonalat a M2-es metróval az Örs vezér terén

Elindult a „Gödöllői HÉV (H8) és Csömöri HÉV (H9) vonalszakaszok korszerűsítése és az Örs vezér terén az M2 metróvonallal történő összekötése, valamint metró és elővárosi vasúti üzemre képes járművek beszerzése előkészítése” IKOP-3.1.0-15-2021-00023 projekt.

A projekt célja a kötöttpályás közösségi közlekedés fejlesztése, Budapest belvárosa, a pesti külső kerületek (Budapest X., XIV. és XVI. kerületei) és Csömör, Gödöllő, Kistarcsa, Kerepes, Mogyoród, között átszállásmentes, gyors eljutási lehetőséget biztosító elővárosi gyorsvasúti rendszer kialakításának és a kapcsoló járműbeszerzés előkészítése.

Az előkészítést követően megvalósuló beruházás során összekötésre kerül a jelenlegi M2 metróvonal és a H8 gödöllői, illetve H9 csömöri HÉV-vonal. Megújulnak, illetve részben áthelyezésre kerülnek a HÉV-megállóhelyek, és korszerűsítésre kerülnek a pályák és a kapcsolódó biztosítóberendezések is. A projekt a beruházás előkészítését, a tervezés-engedélyezés és pályázati előkészítés munkáit tartalmazza.

A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2023.12.31.

A projekt a Kohéziós Alap, az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásával valósul meg.

A projekthez nyújtott összes támogatás 5 839 127 777 Ft, a támogatás mértéke: 100%, vissza nem térítendő támogatás.

Vélemény?

[Fancy_Facebook_Comments]

Kőbányai magazin X. kerület Kőbánya közéleti magazinja

  • Angolozz.hu
    by kobanya on 2024.04.17. at 15:39

    Az angolozz.hu tulajdonosát és vezető fejlesztőjét, Molnár Bertalant kérdeztük arról, hogy miért érdemes az online nyelvtanulás felé fordulniuk azoknak, akik A Angolozz.hu bejegyzés először Kőbányai magazin X. kerület-én jelent meg.

  • Tovább folyik az adok-kapok
    by kobanya on 2024.04.16. at 07:31

    Tegnap az Egyenes beszéd vendége volt Tarlós István volt főpolgármester és Vitézy Dávid vádjaira reagált a műsorban. Vitézy Dávid kontrareagált A Tovább folyik az adok-kapok bejegyzés először Kőbányai magazin X. kerület-én jelent meg.

  • Duguláselhárítás Budapest
    by kobanya on 2024.04.15. at 13:43

    Budapest és Pest megye területén a duguláselhárítás szolgáltatás a kiemelt szolgáltatásom közé tartozik. Minden háztartás rém álma, hogy valamitől eldugul A Duguláselhárítás Budapest bejegyzés először Kőbányai magazin X. kerület-én jelent meg.

  • Házikedvenceink veszélyben?
    by kobanya on 2024.04.13. at 06:10

    Hol található a kullancsok jellemző élőhelye? A kullancsok életmódjukból adódóan a nyirkos, növényzettel sűrűn benőtt területeket kedvelik. A hiedelmekkel ellentétben A Házikedvenceink veszélyben? bejegyzés először Kőbányai magazin X. kerület-én jelent meg.

  • Ne vágj ki minden fát!
    by kobanya on 2024.04.05. at 06:43

    Felújítás előtt áll a Sibrik-Harmat u. sarkán lévő régi sportpálya. A felújítás a focipálya területének bővítésével is jár, aminek viszont A Ne vágj ki minden fát! bejegyzés először Kőbányai magazin X. kerület-én jelent meg.

Megosztom
  Rend és tisztaság a KÖKI-nél – nagytakarítást tartott partnereivel a BKK