Összekötik a HÉV vonalat a M2-es metróval az Örs vezér terén

Fotó: APEV Arold Péter

Elindult a „Gödöllői HÉV (H8) és Csömöri HÉV (H9) vonalszakaszok korszerűsítése és az Örs vezér terén az M2 metróvonallal történő összekötése, valamint metró és elővárosi vasúti üzemre képes járművek beszerzése előkészítése” IKOP-3.1.0-15-2021-00023 projekt.

A projekt célja a kötöttpályás közösségi közlekedés fejlesztése, Budapest belvárosa, a pesti külső kerületek (Budapest X., XIV. és XVI. kerületei) és Csömör, Gödöllő, Kistarcsa, Kerepes, Mogyoród, között átszállásmentes, gyors eljutási lehetőséget biztosító elővárosi gyorsvasúti rendszer kialakításának és a kapcsoló járműbeszerzés előkészítése.

Az előkészítést követően megvalósuló beruházás során összekötésre kerül a jelenlegi M2 metróvonal és a H8 gödöllői, illetve H9 csömöri HÉV-vonal. Megújulnak, illetve részben áthelyezésre kerülnek a HÉV-megállóhelyek, és korszerűsítésre kerülnek a pályák és a kapcsolódó biztosítóberendezések is. A projekt a beruházás előkészítését, a tervezés-engedélyezés és pályázati előkészítés munkáit tartalmazza.

A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2023.12.31.

A projekt a Kohéziós Alap, az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásával valósul meg.

A projekthez nyújtott összes támogatás 5 839 127 777 Ft, a támogatás mértéke: 100%, vissza nem térítendő támogatás.

Vélemény?

Kőbánya Magazin Kőbánya Magazin – Hírek X. kerület – A Mi kerületünk

 • Pofozkodásra mentek drogdílert fogtak
  by kobanya on 2022.08.11. at 20:31

  A rendőrök 2022. augusztus 5-én reggel kimentek egy X. kerületi lakáshoz, mert bejelentés érkezett, hogy egy férfi megütötte a barátnőjét. Az intézkedés során a férfin kábítószerfogyasztásra utaló tünetek mutatkoztak, ezért a rendőrök átkutatták otthonát. A lakásban lefoglaltak 762 gramm fehér anyagot, ami az elsődleges szakértői vélemény szerint amfetamint tartalmaz. Találtak továbbá A Pofozkodásra mentek drogdílert fogtak bejegyzés először Kőbánya Magazin-én jelent meg.

 • Hosszabb út vezet a fizetőparkolás bővítéséhez
  by kobanya on 2022.08.11. at 16:00

  Mustó Géza Zoltán Budapest Főváros Közgyűlése 2022. szeptember 5-ei hatállyal módosította a fővárosi parkolási rendet szabályozó rendeletét, és bővítette a Kőbányán kijelölt várakozási övezetek területét. Ez nem jelenti azt, hogy szeptember 5-étől újabb területeken kellene fizetni a parkolásért Kőbányán. A parkolási díjak ugyanakkor emelkednek. A Gyakorló utca és a Szárnyas A Hosszabb út vezet a fizetőparkolás bővítéséhez bejegyzés először Kőbánya Magazin-én jelent meg.

 • A kétarcú Fidesz és a gumicsont
  by kobanya on 2022.08.11. at 10:47

  Szárnyas Hangya Nincs két baloldal, egy baloldal van és az a rossz. Valami hasonló kommunikációval igyekszik saját maga bénázásait palástolni a Fidesz, no, meg a jól megszokott tereléssel. Az utóbbi években sajnos megszokott kommunikációjává vált a Fidesznek a gumicsont bedobása a köztudatba. Lelkes képviselők saját. és sokszor más képébe bújva A A kétarcú Fidesz és a gumicsont bejegyzés először Kőbánya Magazin-én jelent meg.

 • Mustó Géza Zoltán a Socca Kispályás Labdarúgó Világbajnokság helyszínéről
  by kobanya on 2022.08.09. at 13:31

  Mustó Géza Zoltán A napokban rengetegen kerestek meg azzal, igaz-e, hogy a Mázsa téren kerül megrendezésre a SOCCA Kispályás Labdarúgó Világbajnokság? Alább ezzel kapcsolatban megosztom a témában egy érdeklődőnek írt válaszlevelemet. “A Socca Kispályás Labdarúgó Világbajnokság helyszínével kapcsolatban a következőről tudom tájékoztatni. Az Óhegy parkban történő megrendezést az Önkormányzat elvetette, A Mustó Géza Zoltán a Socca Kispályás Labdarúgó Világbajnokság helyszínéről bejegyzés először Kőbánya Magazin-én jelent meg.

 • Eldőlt? Eldőlt
  by kobanya on 2022.08.05. at 18:06

  Kispályás VB. Foci. Óhegy park. Ez volt az első elképzelés, de az ott élő lakósok erőteljes ellenkezésének engedve, áthelyezték a sport eseményt Kőbánya másik területére, és ez a hely nem más, mint a Mázsa tér. A dinamikus futballhoz kiváló feltétételeket teremtő játéknak Világbajnoksága is van, a következőt ráadásul Kőbányán rendezi A Eldőlt? Eldőlt bejegyzés először Kőbánya Magazin-én jelent meg.

Hozzászólok

hozzászólás lezárva.