Öt egyetemmel együttműködési megállapodást kötött a Mészáros Csoport

Öt egyetemmel kötött együttműködési megállapodást a Mészáros Csoport – jelentették be a Mészáros Alapítvány ötödik, Egerszalókon megrendezett éves konferenciáján pénteken.

A megállapodást a Szegedi Tudományegyetemmel, a Pécsi Tudományegyetemmel, a Pannon Egyetemmel, az Óbudai Egyetemmel és Neumann János Egyetemmel kötötték meg.
    Ennek értelmében a Mészáros Csoport együttműködik az egyetemek doktori képzéseivel úgy, hogy a kutatások folytatásához szakmai támogatást nyújt. Az intézmények bevonják a csoport szakembereit az oktatási folyamatokba, a cégcsoport vállalatai pedig együttműködnek a K+F projektekben az egyetemmel, biztosítva az elméleti tudás mellett a gyakorlati ismereteket is.


    Kelemen Beatrix Csilla, a Mészáros Alapítvány elnöke a rendezvényen azt mondta: öt évvel ezelőtt Mészáros Lőrinc azért hozta létre az alapítványt, hogy a válvölgyi fiatalok meg tudják valósítani álmaikat. Azóta 948 Felcsúton, Alcsútdobozon, Vértesacsán, Kajászón, Tabajdon és Válon élő, a felsoktatásban tanuló diák részesült ösztöndíjban. Hozzátette: összesen csaknem fél milliárd forint értékben fizettek ki eddig ösztöndíjakat.
    Az elnök úgy fogalmazott: példaértékű program valósult meg. A támogatott diákok számos tudományágban jeleskednek, amit mi sem bizonyít jobban, mint az alapítvány tudástárában mindenki számára hozzáférhető publikációk – tette hozzá.
    Mészáros Beatrix, a Mészáros Csoport operatív vezetője előadásában ismertette, hogy a csoporthoz tartozó több mint háromszáz cég tíz ágazatban van jelen. Többen piacvezetők közülük, így az építőipari cégek mellett az Opus Global Nyrt., a Hunguest Hotels Zrt., az Opus Tigáz Zrt. és a Talentis Agro Zrt. A cégcsoportnak 25 ezer munkavállalója van, ezzel a legnagyobb nem állami foglalkoztató.
    Mészáros Beatrix szólt arról is, hogy 2019-ben indították el a Talentis Jump! programot, amelyben a cégek gyakorlati helyet biztosítanak a diákoknak.
    György László, az ITM gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára a 2019-ben elindított Tanítsunk Magyarországért programot ismertette, amelyben egyetemista mentorok segítik a hátrányos helyzetű általános iskolásokat, és arra biztatta a konferencián jelenlévő ösztöndíjasokat, hogy csatlakozzanak a programhoz.
    Számos kistelepülésen élő gyerek vagy nem tanul tovább, vagy lemorzsolódik, és ebben közrejátszik, hogy traumát jelent a közösségváltás és az is, hogy része lesz az életüknek a rendszeres utazás. A szülők általában nem tudnak ebben segíteni, a Tanítsunk Magyarországért program erre készíti fel a mentorokat – jelezte.
    Az államtitkár közölte: a 2020/21-es tanév második félévében kilenc egyetem csatlakozott a programhoz, 549 mentor volt és 2326 mentorált. A következő tanév első félévére várt létszámok: 13 egyetem, 1365 mentor és 5460 mentorált.
    Az Egerszalókon tartott kétnapos konferencián a Mészáros Alapítvány által támogatott hallgatók többek között a média, a bankszektor, az egészségpolitika, turizmus, az agrárium és a környezetvédelem témájú előadásokon vehetnek részt.

Vélemény?

Gazdasági hírek Kül-és belgazdaság, tőzsde hírek Magyarország

 • Haldoklik a magyar mezőgazdaság
  by Gazdasági hírek on 2021.10.22. at 18:28

  Valamikor Magyarország egyik legjobban működő, és a nemzetgazdaság szempontjából leginkább fejlett ágazata a mezőgazdaság volt. Mindezt elősegítette a jó éghajlati körülmények, valamint az alkalmas domborzat, és a talajviszonyok. Híresek voltunk az ízletes gyümölcseinkről, finom zöldségeinkről, az állattenyésztés pedig világhírű volt.Megfelelő volt a termelőerők fejlettségi szintje, a gépesítés és a szaktudás. The post Haldoklik a magyar mezőgazdaság appeared first on Gazdasági hírek.

 • Csányi Kína fel kacsintgat
  by Gazdasági hírek on 2021.10.17. at 09:19

  Az OTP Bank rendkívüli közgyűlésén döntött munkavállalói résztulajdonosi program létrehozásáról és támogatásáról – mondta Csányi Sándor, a bank elnök-vezérigazgatója pénteken Budapesten, a közgyűlést követő sajtótájékoztatón. A közgyűlés döntése szerint az úgynevezett Különleges Munkavállalói Résztulajdonosi Programot (KMRP) az OTP Bank munkavállalói hozzák létre független jogi entitásként. A program az eddigi – The post Csányi Kína fel kacsintgat appeared first on Gazdasági hírek.

 • A hírekkel ellentétben nem kell visszafizetni
  by Gazdasági hírek on 2021.10.16. at 14:50

  A hírekkel ellentétben nem kel visszafizetni a kormány által ígért SZJA visszatérítést. Erről több gazdasági szakember, illetve könyvelő beszélt az elmúlt napokban, hivatkozva az adózási törvényre. Nem adhatja vissza az állam jövő februárban a gyermeket nevelők idén befizetett személyi jövedelemadóját (szja), mert az nem adó, csak előleg. A jelenleg hatályos The post A hírekkel ellentétben nem kell visszafizetni appeared first on Gazdasági hírek.

 • KATA-s vagy? Azt gondolod Te is kapsz adó-visszatérítést?
  by Gazdasági hírek on 2021.10.16. at 13:31

  Kinek jár az szja-visszatérítés? Mit kell tenniük a katásoknak, az egyéni vállalkozóknak, az őstermelőknek? Nyugdíjpénztári megtakarítása van, netán elmaradt az adóval? A Mediaworks Hírcentruma tíz plusz egy kérdésben összefoglalta az szja-visszatérítés körüli legfontosabb felvetéseket, amelyekre Tamásné Czinege Csilla, a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára, a NAV adószakmai ügyeiért felelős vezetőhelyettese adta meg The post KATA-s vagy? Azt gondolod Te is kapsz adó-visszatérítést? appeared first on Gazdasági hírek.

 • Kilenc éves csúcson az infláció
  by Mindenbinder Milo on 2021.10.09. at 14:35

  A KSH pénteki bejelentése szerint, amely ez ügyekben igen visszafogott szokott lenni, Magyarországon az előző évhez képest 5,5 százalékkal emelkedtek átlagban az árak. Ami pedig a lakosságot leginkább érintő áremelkedést illeti, az üzemanyagok ára 21,6 százalékkal emelkedett, a dohányáruké 17,8-cal, és a javítások, karbantartások ára pedig 13,5 %-kal. Ezeknél nagyobb The post Kilenc éves csúcson az infláció appeared first on Gazdasági hírek.

Ha érdekesnek találtad, írd meg véleményed

Hozzászólások lezárva.