Különleges konyhai eszközök Budapesten az Anvalortól

Szponzorát tartalom

Az ipari konyhákban számos téren nyújthatnak segítséget a hagyományosnak mondható konyhai eszközök és berendezések, ám vannak olyan esetek is, amikor kifejezetten speciális gépekre lehet szükségünk éttermünk kínálatának szélesítéséhez. A következőkben éppen ezért összegyűjtöttünk pár különleges konyhai eszközt budapesti, vagy épp az ország más pontjain található éttermek számára is, ahol fontos az innováció.

Sokkoló hűtők

A sokkoló hűtők már több éve jelen vannak a piacon, de sok étterem inkább választja még mindig a hagyományos fagyasztó berendezéseket. A sokkoló hűtők használata azonban olyan előnyökkel járhat, ami miatt ma már mondhatni főbenjáró bűn nem beszerezni egy ilyen készüléket.

Ezekkel a nagykonyhai berendezésekkel Budapesten, vagy bármely város éttermeiben, frissebben tarthatjuk az ételeket, de állapotuk, állaguk is jobban megőrződik. Ezen felül az sem elhanyagolható, hogy az így tárolt ételek újból felszolgálhatók, ami így csökkentheti az éttermi hulladék mennyiségét, hiszen a nap végén megmaradt leves mennyiséget, közel eredeti minőségében átmenthetjük a következő napra is.

Légkeveréses sütők

A légkeveréses sütők egyre népszerűbbek a vendéglátóegységek berkein belül, hiszen ezek a berendezések ideálisak lehetnek pizzák, pékáruk, tésztafélék, vagy akár melegszendvicsek sütésére is.

A minőségi ipari légkeveréses sütőkről elmondható, hogy:

  • professzionális kialakításúak
  • sokoldalúan használhatók
  • egyszerűen kezelhetők
  • ipari teljesítményűek.

Ezeknek a tulajdonságoknak hála az ipari konyhák számára kifejezetten sokoldalú megoldást nyújthatnak, akár a menüsor szélesítése, akár a kapacitás növelése végett is.

Többfunkciós sütőberendezések

A vendéglátóegységek számára is a siker egyik fokmérője a profitabilitás, aminek egyik eszköze, hogy sokoldalúan felhasználható konyhai gépekkel minimalizálják a beruházási költségeket és egyben szélesítik a menü palettát. Erre tökéletes megoldást kínálnak az innovatív, több funkciós sütőberendezések, amik számos étel elkészítését segíthetik.

A többfunkciós sütők esetében jellemzően az alábbi három funkció egyetlen készülékben elérhetővé válhat:

  • grillezés
  • légkeverés
  • mikrohullámú sütés

Ezzel tehát lényegében három konyhai gép közül válthatunk ki kettőt, ami főképp induló vállalkozások esetében kevesebb induló költséget is jelenthet.

Ipari szendvicssütők

Előbbiekhez hasonlóan innovatív, ezáltal különleges konyhai eszköznek tekinthetjük a modern korok szendvicssütőit is. Ezek a berendezések ma már sokkal hatékonyabban dolgoznak, ami által nem csak gyorsabban, de jobb minőségben is készülhetnek az ételek. Ez köszönhető a sütési mechanika fejlődésének is, aminek eredményeként ezek a gépek ma már, kontakt lapok, infravörös fénysugarak és mikrohullámok segítségével készítik el az ízletes és egyben roppanós szendvicscsodákat.

Látvány pizzakemencék

A végére egy végletekig különleges konyhai berendezést is érdemes megemlítenünk, mely nem csak a hatékonyságra, hanem a megjelenésre és látványra is komoly hangsúlyt fektet. Az úgynevezett látvány pizzakemencék ugyanis a pizzakészítés egy új dimenzióját nyithatják meg a vendégek számára is. A 360°-os panoráma ugyanis látványfőzéshez lehet ideális választás, ami bizonyára sok új vendéget csábíthat éttermünkbe.

Amennyiben tehát különleges és egyben hasznos ipari konyhai eszközöket keresünk, akkor a fenitek közül mindenképp érdemes lehet válogatnunk.

Hozzászólok

hozzászólás lezárva.