Mi történt? Már nem Palkovicsé a MotoGP projekt

Mi történt? Már nem Palkovicsé a MotoGP projekt

Fotó: Magyar Építők

Az év elején dőlt el, hogy Hajdúnánáson MotoGP-pályát építenek, hogy a település 2023-tól kezdve 10 évig futamokat rendezhessen. 

Arold Péter

A kormány akkor Palkovics Lászlót bízta meg a projekt levezénylésével, de most elvette tőle a lebonyolítását. Feladata mostantól, az eddig elköltött pénzek ellenőrzése.

 A megállapodás létrejöttekor Kósa Lajos azt mondta, ez egy olyan befektetés, amelynél jobb országimázs szempontjából nem létezik.

Tiba Istán személyében külön miniszteri biztost is kapó projektre 65 milliárd forintot szán az állam, e mellett további 4 milliárdot kell fizetni a spanyol jogtulajdonos Dorna Sportsnak. – írja a 24.hu

A kormány visszavonta azt a határozatát is, miszerint

„a fejlesztés megvalósításához szükséges eljárások a 2020. évben elindításra, a szerződéskötések előkészítésre kerüljenek, a magyarországi MotoGP futam első alkalommal 2023-ban történő megrendezése érdekében”.

Ja, és kiemelten közérdekű beruházássá nyilvánították, így az önkormányzatnak sok beleszólása nem lesz sem a tervekbe, sem a kivitelezésbe, ráadásul magát a kivitelezést is új cég kapta, a réginek minden fillérrel el kell számolnia.


Ha érdekesnek találtad, írd meg véleményed

Comments are closed.