Itt a vége, fuss el véle

fejbe lőtte magát

Arold Péter

Jövő hét keddtől már nem parkolhatunk ingyenesen Budapesten. Sem. Hónapokig tartott az a kormányrendelet, amely díjmentessé tette Budapesten is a parkolást, ezzel az önkormányzatok szerint sok-sok pénzt kivéve a büdzséből.

Erről a csütörtök délelőtti Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter számolt be és közölte, még nincs vége, ugyanis az eddigi koronavírussal kapcsolatos rendeletekből néhány már kuka, mert mint tudjuk, éjfélig kolbászolhatsz az utcán, de utána mindenki maradjon ott, ahol van. Éjfél után amúgy sem mászkál az ember csak úgy.

Többek között Gulyás azt is bejelentette, hogy a hitelmoratórium augusztus 31-ig marad. A kormány nem fogadta el a bankszektor véleményét. A miniszter szólt arról is, hogy a rendkívüli jogrend a kormány szándéka szerint hamarabb szűnhet meg, mint az őszi ülésszak 15. napja.

A vakcináról is beszélt

A kormány döntött arról is, hogy a brüsszeli vakcinabeszerzés következő fejezetében nem kíván részt venni, abban ogyanis az van, hogy 19 millió Pfizer-vakcinát kellene rendelni, és nem tudják, hogy erre szükség lesz-e – mondta Gulyás.

„Ebben a 120 milliárdos kalandban nem veszünk részt, mivel egyrészt van elegendő vakcina, másrészt lesz oltóanyaggyár Debrecenben.”

A kormány részéről reményteli gondolat, hogy pünkösdre elérjük az 5 millió beoltotta, de utána lassulni fog a hajlam.


    Megosztom