500 millió forint értékű magánberuházás -mászóterem épült Kőbányán

Fotó: Pintér Márta

Közel 20 éve használaton kívüli épületek hasznosítását támogatta az ingatlant tulajdonló Indotek Group a kerületben.

Megnyitotta kapuit az Indotek Group kőbányai, korábban sör- illetve konzervgyárként is funkcionáló telephelyén, a Maglódi út 47. szám alatt a MAG47 mászóközpont – olvasható a beruházó, a MAG47 közleményében. A termet két korábbi ipari magtár épületéből alakították ki, így földrajzi és ipartörténeti okból is adta magát a MAG47 elnevezés – írja a magyarepitok.hu

Az 500 millió forint értékű magánberuházás tervét, illetve megvalósítását az Indotek Group mellett a Kőbányai Önkormányzat és az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda is üdvözölte. Utóbbi szervezet a finanszírozást tekintve is segítséget nyújtott: Révész Máriusz kormánybiztos 50 millió forint támogatást ítélt a projekt számára. Az építkezési munkálatok 2020 februárjában kezdődtek, a próbaüzem 2021 márciusában indult.

A beruházás eredményeként Magyarország első olyan mászóközpontja jött létre, amely az IFSC (Sportmászás Nemzetközi Szövetsége) előírásainak megfelelő, két párhuzamos úttal, megfelelő dőlésszöggel, speciális falkialakítással rendelkező gyorsmászó úttal is várja a látogatókat.


Kőbányai magazin X. kerület Kőbánya közéleti magazinja

  • Tovább folyik az adok-kapok
    by kobanya on 2024.04.16. at 07:31

    Tegnap az Egyenes beszéd vendége volt Tarlós István volt főpolgármester és Vitézy Dávid vádjaira reagált a műsorban. Vitézy Dávid kontrareagált A Tovább folyik az adok-kapok bejegyzés először Kőbányai magazin X. kerület-én jelent meg.

  • Duguláselhárítás Budapest
    by kobanya on 2024.04.15. at 13:43

    Budapest és Pest megye területén a duguláselhárítás szolgáltatás a kiemelt szolgáltatásom közé tartozik. Minden háztartás rém álma, hogy valamitől eldugul A Duguláselhárítás Budapest bejegyzés először Kőbányai magazin X. kerület-én jelent meg.

Megosztom
  Rend és tisztaság a KÖKI-nél – nagytakarítást tartott partnereivel a BKK