XIV. kerület

A kormány folytatja Zugló kifosztását

Olvasási idő: 14 perc

Horváth Csaba (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP), Zugló polgármestere csütörtökön, online sajtótájékoztatón kijelentette, a kormány folytatja a XIV. kerület kifosztását, a kerületi önkormányzat, ha forrásait elvonják, nem képes eleget tenni kötelességeinek.

Horváth Csaba szerint feleslegesen tárgyaltak a kormány képviselőivel arról, hogy a kabinet által közvetlenül okozott 6,6 milliárdos “lyuk” keletkezését hogyan kívánják kompenzálni.
    Budapest minden lakójával szemben méltánytalan az az intézkedés, miszerint Zugló és Budapest “egy forintot sem érdemel abból a sok-sok milliárd forintból”, amelyet hiányként szenvedtek el – mondta.
    Közölte, az önkormányzatok 20 százaléknál nagyobb veszteséget szenvedtek el, míg a kormány adóbevételei érdemben nem csökkentek.

Szponzorált tartalom

Válogatás a megveszLAK legfrissebb XIV. kerületi ingatlan hirdetéseiből

 • Eladó lakás Budapest XIV. kerület, Alsórákos, Szentmihályi utca közeli utca, 36 800 000 Ft
  on 2021.06.14. at 00:47

  Parkos Környezet, Átgondolt, Kellemes Hangulatú Lakás!Megvételre kínálok Alsórákos csendes, parkos környezetében egy 53nm-es, 1+2félszobás, D-Ny-i tájolású, Klímás, parkra néző, földszinti, 2017-ben Felújított kellemes, nyugodt hangulatú otthont, Panelprogramon Átesett 10 emeletes házban.Az …

 • Eladó lakás Budapest XIV. kerület, Zugló, 43 900 000 Ft
  on 2021.06.14. at 00:47

  Megvételre kínálunk Budapest 14. kerületében, Kiszuglóban, a Szugló utcában egy per és tehermentes, erkélyes (8 nm), 2. emeleti, 56 nm-es, 2 szobás lakást egy 5 emeletes, karbantartott, rendezett, liftes, 2008-as téglaépítésű társasházban. Fűtése házközponti, egyedi méréssel, közös költsége 12 00…


    Haladéktalanul felszólítják a kormányt, hogy vegye figyelembe az itt élők jogos igényeit a normális körülmények biztosítására, ami az önkormányzat kötelessége. Ennek nem képes eleget tenni, ha a forrásait elvonják – mondta.
    Horváth Csaba szerint a 2022-es választás arról is szól, meddig hagyják az emberek, hogy “elrabolják a pénzüket”, és “annyi pénzt vegyenek el Zuglótól és a fővárostól, amennyibe (…) a vadászati kiállítás megrendezése kerül”.
    Tóth Csaba (MSZP-Párbeszéd), Zugló országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány lassan visszaszorulóban van, de sokáig együtt kell még élni a járvány kezelésére hozott kormányzati intézkedések következményeivel.
    Az intézkedések az önkormányzatokat sem kímélték, a benyújtott jövő évi költségvetési tervezetből az látszik, hogy ezekkel hosszú távon számol a kormány – tette hozzá.
    Tóth Csaba közölte: Zugló esetében csak a gépjárműadó bevételéből 500 millió forinttól “búcsúzhat” a kerület, csaknem 2 milliárd forintot tesz ki a megnövekedett szolidaritási hozzájárulás, valamint mintegy 3 milliárd forintnyi iparűzési adótól esik el Zugló.
    Ez azt jelenti, hogy nem lesz pénz közterületek fenntartására, lakások, helyiségek, járdák felújítására és beruházásokra – tette hozzá.
    Tóth Csaba kijelentette: azt ígérik, hogy 2022-ben a választások és a kormányváltás után az önkormányzatok minden olyan lehetőséget visszakapnak, amely korábban rendelkezésükre állt.


 • Újra nyit a Fővárosi Nagycirkusz
  by zugloinfo on 2021.05.31. at 08:03

  Egyedülálló lehetőséget kínál idén nyáron a Fővárosi Nagycirkusz – mondta az intézmény újranyitását ünneplő vasárnapi szabadtéri gálaműsoron Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára. “Olyan magyar művészek, artistaművészek lépnek fel idén nyáron, akik a pandémia miatt nem tudnak elmenni éppen egy hajóra dolgozni vagy a világ nagy cirkuszaiban fellépni: itthon vannak. Ez lehetőséget ad arra, hogy egy nyáron The post Újra nyit a Fővárosi Nagycirkusz appeared first on XIV kerület – A Mi kerületünk.

 • Liszt Ferenc Kamarazenekar – Bartók koncert Kocsis Zoltán tiszteletére
  by zugloinfo on 2021.05.30. at 08:22

   Bartók-előadással tiszteleg Kocsis Zoltán emléke előtt a Liszt Ferenc Kamarazenekar vasárnap, a magyar klasszikus zene napján. Hagyományteremtő szándékkal május 30-án, az öt éve elhunyt Kocsis Zoltán zongoraművész, karmester születésnapján indítja útjára A magyar klasszikus zene napja elnevezésű programsorozatát a Zeneakadémia és a Nemzeti Filharmonikusok, bevonva az ország számos együttesét és oktatási intézményét.    A Liszt Ferenc Kamarazenekarzenekar külön az alkalomra összeállított online The post Liszt Ferenc Kamarazenekar – Bartók koncert Kocsis Zoltán tiszteletére appeared first on XIV kerület – A Mi kerületünk.

Ezt is olvassa el!
0

Ha érdekesnek találtad, írd meg véleményed

Hozzászólás lezárva